احمدعلی موهبتی روزپنجشنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی ساخت شهر جدید تیس در کنارک که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد اظهار داشت: توسعه سواحل مکران در همه ابعاد در حال انجام است و برنامه های خوبی برای عمران و آبادانی آن پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: شهر جدید تیس حدود سه دهه با دلایل متعدد به تاخیر افتاده و هم اینک دولت تدبیر و امید وزارت راه و شهرسازی مصمم به آبادانی سواحل مکران و آماده سازی زیرساخت های این شهر جدید هستند.
وی افزود: افزایش محدوده منطقه آزادچابهار را بزودی شاهد خواهیم بود و قطعا با افزایش محدوده توسعه نیز رقم خواهد خورد.
استاندار سیستان وبلوچستان گفت: همانطور که برای تکمیل راه آهن چابهار به سرخس از صندوق توسعه ملی با موافقت رهبر معظم انقلاب ۳۰۰ میلیون یورو اعتبار تخصیص پیدا کرده است، امیدواریم در بحث ساخت باند دوم راه چابهار به زاهدان نیز اعتبارات لازم در نظر گرفته شود.
موهبتی ادامه داد: تکمیل جاده کنارک به زراباد از تاکیدات و درخواست های مردم منطقه است که امیدواریم پس از سالها مورد توجه قرار گرفته تا بخشی از مشکلات حمل و نقل و تردد کامیون ها تسهیل شود.
وی افزود: علیرغم شرایط بد اقتصادی شاهد انجام فعالیت های عمرانی و ساخت راه آهن، طرح های زیرساختی و توسعه بندرچابهار هستیم.
وی گفت: راه اندازی مرز آبی کلات زرآباد می تواند هزاران تن محصولات کشاورزی و شیلاتی سیستان وبلوچستان را به کشورهای مختلف صادر کند.
جاده کنارک - بندرعباس تکمیل و بهره برداری شود
فرماندار کنارک نیز اظهار داشت: این شهرستان با ۱۱۰ هزار نفر جمعیت، بیش از ۲۰۰ روستا دارد و مردم چندین سال است که چشم انتظار تکمیل راه کنارک به زرآباد و بندرعباس هستند.
حمیدالدین یوسفی افزود: محور کنارک به چابهار و کنارک به زرآباد و جاسک از پرترافیک ترین جاده ها است که با عرض کم و غیراستاندارد شرایط مناسبی ندارد.
وی بیان کرد: بندر صیادی کلات زرآباد هر چه سریعتر به عنوان مرز دریایی برای تجارت و حمل و نقل کالا با کشورهای همجوار نظیر عمان تعریف و زیرساختها و تشریفات اداری انجام شود.
وی گفت: کنارک و چابهار با تولید سالانه بیش از ۸۰۰ هزار تن انواع آبزیان(ماهی ومیگو) و محصولات کشاورزی و به ویژه موز می تواند بخشی از نیازمندهای کشورهای مختلف را تامین و موجب افزایش درامد خانوارها به ویژه صیادان و کشاورزان شود.
فرماندار کنارک گفت: چابهار و کنارک تامین کننده بیش از ۷۰ درصد تن ماهیان کشور هستند و نیاز است این محصولات برای ارزآوری و اقتصاد خانوارها صادر شود.