به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، هزاران نفر از مردم سراسر فرانسه در پاسخ به فراخوان اتحادیه های کارگری این کشور، امروز در شهرهای مختلف از جمله پاریس به خیابان ها آمده اند.
پلیس فرانسه ۶ هزار نیرو را برای یکی از بزرگترین تظاهرات ها در پاریس اعزام کرده است. مراکز دیدنی نظیر برج ایفل و موزه لوور در پایتخت نیز در مورد مشکلات جانبی تظاهرات به بازدیدکنندگان هشدار دادند.
با توجه به تعطیلی مدارس و دعوت اتحادیه های کارگری از کارگران برای شرکت در تظاهرات، احتمالا بسیاری از صاحبان مشاغل از جمله در حوزههای حمل و نقل، بهداشت و درمان و همچنین مدارس در راهپیماییها شرکت می کنند. در این تظاهرات که "پنجشنبه سیاه" نامگذاری شده، جلیقه زردها هم دیگر اقشار را همراهی خواهند کرد.
حضور معلمان در این تظاهرات پر رنگتر احساس می شود در حالیکه اتحادیه ملی معلمان فرانسه پیش بینی کرده ۷۸ درصد معلمان در این تظاهرات حضور خواهند یافت.
مردم فرانسه که معترض به طرح دولت فرانسه برای اصلاح نظام بازنشستگی هستند، امروز می خواهند جنبش تاریخی ۲۴ سال گذشته را تکرار کنند. در همین روز در سال ۱۹۹۵ (۱۴ آذر ۷۴) یک بسیج منسجم شکل گرفت که در آن مردم فرانسه، «آلن ژوپه» نخست وزیر وقت را برای به دست آوردن امتیازهایی در مورد حقوق بازنشستگی تحت فشار قرار دادند.
اعتصاب در آن تاریخ باعث اختلالی سه هفتهای در سیستم حمل و نقل شد و به دلیل حمایت گسترده عمومی، دولت مجبور به عقب نشینی شد.
ریشه اعتراضها
اتحادیههای سراسر فرانسه مخالف ادغام ۴۲ برنامه بازنشستگی موجود در سیستم نقطهای جهانی هستند و طبق برنامه اصلاح نظام بازنشستگی، دولت فرانسه قصد دارد برای جبران کمبود بودجه از هزینههای دولت بکاهد. به جز افزایش سنوات و کاهش حقوق بازنشستگان در این اصلاحات، دولت در بخش آموزش و پرورش و بهداشت عمومی دست به تعدیل نیرو خواهد زد.
فرانسه حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هزار بازنشسته دارد و طبق اصلاحاتی که رییس جمهوری این کشور اعلام کرده افرادی که حقوق بازنشستگی آنها کمتر از ۲ هزار یورو در ماه است، از طرح افزایش مالیات رفاه اجتماعی معاف می شوند.
طبق گزارش کمیسیون حسابرسی فرانسه، کسری بودجه تامین اجتماعی در این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی به دنبال شکل گیری اعتراض های مردمی به سیاست های اقتصادی دولت و نارضایتی های عمومی ناشی از نظام سرمایه داری در فرانسه موسوم به جنبش جلیقه زردها به ۱.۲ میلیارد یورو رسید که بالاترین میزان در ۲ دهه گذشته بوده است.
گفته می شود که تظاهرات در فرانسه به روزهای آتی نیز کشیده خواهد شد و برخی از اتحادیه ها هشدار دادهاند تا زمانی که امانوئل مکرون، رئیس جمهور تغییرات اساسی در سیستم بازنشستگی را کنار بگذارد این اعتصابات ادامه خواهد داشت.