محمود واعظی روز پنجشنبه در جریان بازدید از پژوهشکدههای هوا خورشید و فناوری زیستی دانشگاه فردوسی مشهد در جمع خبرنگاران افزود: به زودی بخشنامهای از سوی هیات دولت برای تحقق هرچه بهتر و بیشتر ارتباط میان صنعت و دانشگاه صادر خواهد شد.
وی ادامه داد: اکنون راهی جز بکارگیری همه توان داخلی به منظور استفاده از فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها برای خودکفایی در کشور نداریم.
رییس دفتر رییس جمهوری همچنین به بازدید از دیگر دانشگاههای کشور و مقایسه آنها با دانشگاه فردوسی اشاره و بیان کرد: دیگر دانشگاهها در یک یا دو حوزه فعالیتهای خوبی انجام دادهاند ولی دانشگاه فردوسی علاوه بر آنها موضوعات مختلف دیگر را نیز مورد توجه قرار داده که در صورت حصول نتیجه میتواند تحولات زیادی را در بخشهای مختلف در پی داشته باشد.
وی گفت: دانشگاهها تاکنون تنها آموزشمحور، پژوهشمحور و یا مهارتمحور بودهاند اما هماینک شاهد اقدامات کارآفرینی و فناورانه نیز در مراکز آموزش عالی کشور هستیم زیرا دنیای کنونی بسیار سریع در حال تغییر است.
واعظی افزود: در گذشته پول و قدرت نظامی سبب کسب اعتبار و قدرت میشد ولی اکنون علم و فناوری است که قدرت و ثروت میآفرینند.
وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد هماینک تمامی فعالیتهایش از شروع تا انتها در مسیر روند اجرا تا حصول نتیجه، در محیط دانشگاهی صورت میدهد و همین مهم نشانگر آن است که تغییر در صنعت و اقتصاد راهی به جز مسیر دانشگاه ندارد.
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: امروز در ایران شاهدیم که رابطه بین صنعت و دانشگاه در مقایسه با یک دهه پیشتر بسیار کارآمدتر و مفیدتر شده که نتیجه انعقاد قراردادهایی است که با حمایت دولت به امضا رسیدهاند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این جمع مهمترین مطالبه دانشجویان را وضعیت توسعه و فضای نقدپذیری از همه بخشهای کشور ذکر و بیان کرد: در برهی مناسبتها همچون شانزدهم آذر ماه "روز دانشجو" با برپایی نشستها و سخنرانیها چنین گفتمانهایی شکل میگیرند.
منصور غلامی افزود: انتظار داریم این رخدادها در طول سال تکرار شوند تا نقد و گفتوگو بیش از پیش در سطح جامعه رواج یابد که نتیجه آن آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با مسائل و مشکلات و نیز یافتن راه حل مسائل است.
امروز رییس دفتر ریس جمهوری و وزیر علوم در چارچوب برنامههای هفتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی مشهد از بخشهای مختلف این مرکز آموزش عالی بازدید کرده و از نزدیک در جریان فعالیتهای علمی، فناوری و پژوهشی آن قرار گرفتند.
دانشگاه فردوسی مشهد که جشن هفتاد سالگی خود را دیشب برپا کرد، هماینک به عنوان سومین مرکز آموزش عالی دیرقدمت ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز در گسترهای ۳۰۰ هکتاری با برخورداری از ۱۳ خوابگاه دانشجویی، امکانات رفاهی و خدماتی ۲۵ هزار دانشجوی مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در قالب فعالیت ۱۳ دانشکده و هفت پژوهشکده دارد.
همچنین ۸۱۰ عضو هیأت علمی در قالب ۶۰ گروه آموزشی این دانشگاه مشغول تدریس هستند
دانشگاه فردوسی مشهد رتبه ۴۷۰ را در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا در چارچوب "نظام رتبهبندی لایدن ۲۰۱۹" کسب کرده است.