تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴

اصفهان - ایرنا - خروجی سد زاینده‌رود با اتمام دوره نخست آبیاری کشت پاییزه کشاورزان اصفهان از بامداد روز جمعه کاهش یافته است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان امروز در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: خروجی سد از ۶۷ متر مکعب بر ثانیه به ۱۶ متر مکعب بر ثانیه رسیده است.

حسن ساسانی مقدار آب پشت سد را ۳۰۱ میلیون متر مکعب اعلام و اضافه کرد: ورودی به مخزن ۱۹ متر مکعب بر ثانیه است.

وی ادامه داد: مقدار بارش‌ها در سرشاخه‌های زاینده‌رود  از ابتدای سال آبی جاری(مهر ۹۸) تاکنون ۱۶۷ میلی‌متر گزارش شده، این در حالیست که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۳۷۵ میلی‌متر و در متوسط بلند مدت( ۴۴ ساله) ۲۳۵ میلی‌متر بود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خاطرنشان کرد: میزان آب باقی مانده در بستر رودخانه اندک خواهد بود و همین مقدار کم در صورتی که به تالاب بین‌المللی گاوخونی برسد برای حقابه زیست محیطی استفاده می‌شود.

ساسانی تاکید کرد: تحلیل آمار و ارقام مورد اشاره نشان می‌دهد که در شرایط مطلوبی از حیث برخورداری از منابع آبی قرار نداریم، بنابراین استفاده بهینه در تمامی بخش‌ها امری لازم و ضروری است.

خروجی سد زاینده رود از ساعت اولیه بامداد سه شنبه ۲۱ آبان به منظور توزیع آب کشاورزی در شبکه‌های غرب و شرق استان اصفهان افزایش یافت.

در این مدت ۱۲۰ میلیون متر مکعب از سد زاینده رود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق و غرب استان اختصاص یافت.

استان اصفهان ۱۰.۷ میلیون هکتار زمین دارد که  حدود پنج درصد آن یعنی ۵۴۶ هزار هکتار متعلق به بخش کشاورزی است و در زمان حاضر از ۵۴۶ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی استان فقط حدود ۳۵ درصد معادل ۱۹۷ هزار هکتار زیر کشت می‌رود.

زاینده‌رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه سال‌هاست به دلیل تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و برداشت‌های بی‌رویه در پایین دست، بویژه در فصول گرم سال با خشکی مواجه می‌شود.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب شرب، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره‌برداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.