علی کریمی روز شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی معلولان در میاندوآب اظهار داشت: مسکن از برنامههای توانمندسازی خانوارهای تحت پوشش بهزیستی است زیرا ۵۵ درصد هزینههای خانوار صرف مسکن میشود.
وی افزود: ۲۰۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی این شهرستان فاقد مسکن هستند و براساس برنامه زمانبندی سعی داریم که همه این افراد به تدریج صاحب مسکن و یک سرپناه مناسب شوند.
وی اضافه کرد: بهزیستی برای معلولان ۵۴ نوع خدمت ارائه میکند که اشتغال، تقبل هزینه تحصیلی، مسکن، درمان، پرداخت مستمری معیشتی، نگهداری در منزل و اعزام به مراکز از جمله این خدمات است، به طوری که بهزیستی میاندوآب ماهانه بیش از پنج میلیارد ریال فقط در بُعد حمایت به معلولان پرداخت میکند.
رییس اداره بهزیستی میاندوآب بیان کرد: حداقل پرداخت مستمری برای معلولان تحت پوشش ۶۳۰ هزار ریال و حداکثر یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال بود که از امسال با اجرایی شدن قانون جامع حمایت، این مبالغ از یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال تا هفت میلیون ریال افزایش یافته است.
کریمی اضافه کرد: برای توانمندسازی برخی معلولان واجدشرایط نیز تسهیلات اشتغالزا با سود کم پرداخت میشود و بهزیستی جهت کمک بیشتر به توانمندسازی این قبیل افراد تا پنج سال حق بیمه آنان را ماهانه به مبلغ چهار میلیون ریال پرداخت میکند.
وی با بیان اینکه قانون مناسبسازی اماکن و معابر عمومی شهرها جهت رفاه حال معلولان از سال ۱۳۸۲ اجرا میشود، گفت: تاکنون در ۳۵ درصد از اماکن عمومی میاندوآب اقداماتی برای مناسبسازی از جمله در ورودیهای ادارات صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این اقدامات گامی در جهت پیشگیری و کاهش میزان معلولیتهاست، افزود: برای کاهش و حذف معلولیت در جامعه باید ساختارهای لازم فراهم شود به طوری که وقتی فردی هنگام کار دچار معلولیت میشود بیمه نمیتواند در آن حد از خانواده وی حمایت کند.
در این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از معلولان ورزشکار و مادران نمونه این شهرستان تجلیل شد.
از پنج هزار و ۶۰۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی میاندوآب، سه هزار و ۳۰۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۱۳ هزار نفر را معلولان تشکیل میدهند.
میاندوآب ۲۷۱ هزار نفر جمعیت دارد.