اسلام آباد - ایرنا - مدیرکل خلع سلاح و کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه پاکستان با حمایت از توافق هسته ای (برجام) گفت: برجام نه فقط از جانب یک عضو آن بلکه باید از سوی تمامی اعضا حفظ و به آن عمل شود.

کنفرانسی با استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای از سوی اندیشکده چشم اندازی راهبردی (SVI) با حضور مقامات پاکستانی، سفیران سابق، روزنامه نگاران داخلی و خارجی از جمله کارشناسان امور هسته ای و خلع سلاح  در اسلام آباد برگزار شد.

در این نشست «محمد کامران اختر» مدیرکل بخش کنترل تسلیحات و خلع سلاح در وزارت امور خارجه پاکستان، اقدامات این کشور در حوزه تامین امنیت هسته ای، فعالیت های صلح آمیز هسته ای و رویکرد پاکستان در قبال پیمان خلع سلاح و عدم اشاعه هسته ای را عنوان کردند.

مدیرکل بخش کنترل تسلیحات و خلع سلاح در وزارت امور خارجه پاکستان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درخصوص برجام و استفاده صلح آمیز فناوری هسته ای از جانب جمهوری اسلامی ایران گفت: برجام، از نگاه پاکستان یک توافق خوب و الگویی مناسب برای حل مسائل پیچیده از طریق مذاکرات و راه های مسالمت آمیز می باشد.

وی تاکید کرد: اسلام آباد مصمم به پشتیبانی از همه اعضای برجام و پایبندی آنان به این توافق است چه از یک عضو و چه از تمامی طرفین برجام، موضوع اصلی عمل به تعهدات برجامی از جانب همه اعضای آن است.

مدیرکل بخش خلع سلاح وزارت امور خارجه پاکستان اظهار داشت: ما امیدواریم که طرف های برجام راه حل دوستانه ای را برای حل اختلافات میان یکدیگر پیدا کنند و به جای یافتن راه دیگر، تلاش های خود را بر حفظ توافق فعلی معطوف نمایند.

در ادامه این کنفرانس گه روز شنبه برگزار شد، مقامات پاکستانی با انتقاد از رویکرد تبعیض آمیز غرب در قبال استفاده صلح آمیز هسته ای از جانب سایر کشورها از جمله پاکستان، گفتند: اگر غربی ها به دنبال اعمال قوانین اضافی برای عدم اشاعه هسته ای و یا اجرای آن از جانب پاکستان هستند، باید در مرحله اول رویکرد برابری و بی طرفانه از خود نشان دهند.

کامران اختر مقام ارشد وزارت امور خارجه پاکستان نیز بر تغییر نگاه به برنامه های هسته ای پاکستان شد و گفت: برنامه های هسته ای پاکستان را نباید فقط از بُعد نظامی بلکه استفاده صلح آمیز آن را نگاه کرد.

وی افزود: فعالیت های غیرنظامی شامل انرژی، پزشکی، کشاورزی، مقابله با تغییرات آب و هوا و دستیابی به اهداف توسعه پایدار بخش عمده ای از برنامه های هسته ای پاکستان را تشکیل می دهد و باید مورد توجه قرار بگیرد.

«ضمیر اکرم» سفیر پیشین پاکستان در دفتر ژنو سازمان ملل و کنفرانس خلع سلاح گفت: پاکستان در صورتی می تواند پذیرش قوانین اضافی غربی ها درخصوص عدم اشاعه هسته ای را بررسی کند که آنان رویکرد غیرجانبدارانه از خوش نشان دهند.

وی که از رفتار دوگانه غربی ها انتقاد می کرد، افزود: آنان همواره از پاکستان می خواهند تا مسئولیت پذیر بودن و بی خطر بودن برنامه های هسته ای خود را ثابت کند.

این دیپلمات پاکستانی خطاب به کشورهای غربی گفت: پاکستان برای خشنودی آنان که مسئولیت پذیر بودن این کشور را بپذیرند، هرگز نیازی به سازش در مورد برنامه های هسته ای خود چه نظامی و چه غیرنظامی، ندارد.

دکتر «ظفر اقبال چیما» رئیس اندیشکده چشم انداز راهبردی نیز طی سخنرانی در کنفرانس استفاده صلح آمیز هسته ای گفت: پاکستان متعهد به توسعه برنامه های غیرنظامی هسته ای است و همزمان برنامه های قوی را برای امنیت هسته ای براساس اقدامات حفاظتی آژانس بین المللی انرژی اتمی به اجرا گذاشته است.