تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۲

قم – ایرنا – شهر مقدس قم درسالروز رحلت جانسوز حضرت فاطمه معصومه(س) سوگوار شده و قشرهای مختلف مردم با برگزاری آیین‌های مختلف مشغول سوگواری و عزاداری هستند.

دراین روز حزن انگیز، شهر کریمه اهل بیت (ع)‌ یکپارچه سیاهپوش است وعزاداران از سراسر کشور با حضور دراین مکان مقدس در سوگ حضرت فاطمه معصومه(س) سر وسینه می‌زنند و سوگنامه فراق می‌خوانند.

امروز هیات‌های عزاداری در قالب دسته‌های سینه‌زن و زنجیرزن از قم و سایر مناطق کشور، در حرم بانوی آب و آیینه اجتماع کرده‌اند و با عزاداری خالصانه خود گوشه‌ای از ارادت و عشق به خاندان اهل‌بیت(ع) را به نمایش گذاشته‌اند.

 خادمان حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مردم مومن  و متدین قم نیز در «بیت النور»(محل اقامت حضرت معصومه(س) در زمانی که در شهر مقدس قم سکونت داشتند) اجتماع کرده و ضمن حرکت به سمت حرم مطهر با مرثیه‌سرایی مداحان اهل‌بیت به عزاداری مشغول هستند.

 صحن‌ها و شبستان‌های مختلف حرم مطهر این بانو مملو از جمعیتی داغداراست که ضمن عزاداری ، زیارت‌نامه حضرت معصومه(س) را قرائت می‌کنند، همچنین سخنرانان گوشه‌هایی زندگانی و شخصیت گوهربار خواهر گرامی امام هشتم را تبیین می‌نمایند.

آیین‌های عزاداری سالروز رحلت کریمه اهل‌بیت(س) در مساجد، تکایا، بقاع متبرک امامزادگان و دیگر اماکن مذهبی و شهرهای تابع قم در حال برگزاری است.

زائران غیر ایرانی از ملیت‌های مختلف نیز با حضور در کنار مضجع شریف کریمه اهل بیت (ع) و برگزاری عزاداری سنتی عشق و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت (ع) نشان دادند.  

در مسجد مقدس جمکران، میعادگاه عاشقان مهدی(عج) نیز آیین‌های مختلف عزاداری سالروز رحلت حضرت معصومه(س) درحال برگزاری است، و زائران آمده‌اند تا این مصیبت بزرگ را به امام زمان(عج) تسلیت بگویند.

مراسم شمع گردانی و عزاداری خادمان حرم حضرت معصومه(س) نیز امشب بعد از نماز مغرب و عشا در شبستان امام خمینی(ره) حرم کریمه اهل‌بیت(ع) برگزار می‌شود.

برپایی ایستگاه‌های صلواتی و پذیرایی از عزاداران و زائران حضرت معصومه(س)، برپایی غرفه‌های فرهنگی جمله برنامه‌های سالروز رحلت حضرت معصومه(س) در قم است.

حضرت فاطمه معصومه(س) در روز اول ذی‌القعده سال ۱۷۳ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود؛ آن حضرت در خاندانی که سرچشمه علم، تقوا و فضایل اخلاقی بود، پرورش یافت؛ پس‌ازآن که پدر بزرگوارش امام موسی کاظم(ع) به شهادت رسید از محضر برادر بزرگوارش امام رضا(ع) بهره برد.

طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)، بِره (نیکوکار)، رشیده (حد یافته)، تقیه (پرهیزگار)، رضیه (خشنود از خدا)، مرضیه (مورد رضایت خدا)، سیده صدیقه (بانوی بسیار راستگو)، سیده رضیه مرضیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)، سیده نساء العالمین (سرور زنان عالم)، محدثه و عابده از لقب‌های ایشان می‌باشد.

لقب معصومه از سوی امام رضا(ع) به این بانوی والامقام اسلام داده‌شده است، علامه مجلسی دراین‌باره می‌گوید: امام هشتم شیعیان(ع) درجایی فرمودند که «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.»

پس از ورود امام رضا(ع) در سال ۲۰۰ هجری قمری به خراسان، حضرت معصومه(س) بعد از یک سال، برای دیدار برادر به همراه کاروانی از شهر مدینه به سمت ایران حرکت کرد و در ۲۳ ربیع‌الاول وارد قم شد.

آن حضرت در این شهر مورد استقبال عده بسیاری از مردم مشتاق و شیفته اهل‌بیت(ع) قرار گرفت و پس از ۱۷ روز اقامت در منزل موسی ابن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافت، در ۱۰ ربیع‌الثانی سال ۲۰۱ هجری قمری دیده از جهان فرو بست.