به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، منظور از منطقه آب و هوایی، متغیری است که میزان رطوبت و دمای هوا را در یک ناحیه مشخص تعیین میکند. البته منظور محققان این نیست که میزان بارش باران، دمای هوا و رطوبت آن مستقیما موجب بروز سرطان میشود، بلکه به اعتقاد آنها این متغیرهای آب و هوایی میتوانند به عنوان عوامل تشدیدکننده یا حاملهای طبیعی سرطانزا عمل کرده و افراد را بیش از پیش در معرض ابتلا به سرطان قرار دهند.
محققان برای بررسی موضوع، اطلاعات مربوط به سرطان سینه، تخمدان، ریه، روده بزرگ و پروستات را جمعآوری کردند و این اطلاعات را با دادههای مربوط به میزان شیوع سرطان در هر شهر و همچنین اطلاعات جمعیتی و آب و هوایی مقایسه کردند. سپس اطلاعات را بهگونهای تنظیم کردند که اثر عواملی مانند سن، جنسیت، قومیت، سطح درآمد و تنوع جمعیت، کنترل شود.
در نتیجه این اقدامات، رابطه محکمی بین آب و هوا و میزان ابتلا به سرطان شناسایی شد. در واقع افزایش بارندگی با افزایش شیوع سرطان رابطه مستقیم داشت. همچنین منطقه آب و هوایی با میزان ابتلا به تمام انواع سرطان دارای رابطه معنا داری بود.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Environmental Engineering Science منتشر شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۶
تهران- ایرنا- محققان آمریکایی برای اولین بار دریافتند زندگی در محیطهای سرد و مرطوب با افزایش میزان ابتلا به سرطان ارتباط دارد و منطقه آب و هوایی محل زندگی افراد یکی از فاکتورهای ریسک سرطان محسوب میشود.