محمدباقر هنربر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به عنوان نمونه هم اکنون در روستای ۴۰۰ خانواری «ورنکش» شهرستان میانه به عنوان کانون اصلی زمین لرزه ۵.۹ ریشتری ۱۷ آبان امسال تعداد قابل توجهی کانکس اضافی وجود دارد که تعداد معدودی از زلزله زدگان حاضر به رها کردن چادرهای هلال احمر و سکونت در آنها نیستند.
وی با بیان اینکه به رغم تامین کانکس های مورد نیاز زلزله زدگان، در زمان حاضر ۱۰۰ دستگاه کانکس نیز از شهرستان شوش در حال حرکت به سمت مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی است، اظهار کرد: از همان ابتدای وقوع زمین لرزه قرار بر این بود که زلزله زدگان ۳ میلیون تومان از اعتبار ۱۰ میلیون تومانی اسکان موقت را تحویل گرفته و ۷ میلیون بقیه را از نیز پس از تحویل چادر در اختیار تحویل بگیرند.
وی تشریح کرد: بخش قابل توجهی از زلزله زدگان در هفته های گذشته به این قرار پایبند بودند و با تحویل چادر هلال احمر و دریافت هزینه اسکان موقت، در کانکس، خانه های پیش ساخته یا استیجیاری ساکن شدند، اما عده معدودی به رغم اصرار ما همچنان در چادر زندگی می کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی گفت: امروز نیز ۱۵ دستگاه کانکس اهدایی بانک ملت تحویل زلزله زدگان شد.
وی ادامه داد: همه ما با بافت اجتماعی روستایی آشنا هستیم و می دانیم که حتی اگر خدا ناکرده نهادهای مسوول هم اقدامی نکند، فامیل، آشنایان و همسایگان اجازه نمی دهند که زلزله زدگان در چادر زندگی کنند.
هنربر ابراز امیدواری کرد که عده معدودی از زلزله زدگان که از تحویل چادر های هلال احمر و سکونت در کانکس یا واحدهای پیش ساخته سر باز می زنند، در این رفتار خود بازنگری کنند تا تلاش یک ماهه نهادهای مسوول برای کمک به زلزله زدگان هدر نرود.
در زمین لرزه ۵ و ۹ ریشتری ۱۷ آبان حدود ۵ هزار واحد مسکونی روستایی در شهرستانهای میانه و سراب تخریب شده و یا خسارت دید.
این زمین لرزه ۵ فوتی و حدود ۶۰۰ مصدوم داشت که تنها ۳۲ نفر از مصدومان در بیمارستان ها و مراکز درمانی بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان شدند.
مرکز زمین لرزه نیز روستای «ورنکش» در ۲۰ کیلومتری شمال شهر میانه و در دامنه جنوبی ارتفاعات «بزقوش» بود.