بر اساس اعلام روز شنبه معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، زاهد شفیعی هدف از تدوین و ابلاغ این دورهها را تربیت نیروی ارزیاب و مدیرفنی طرح تطبیق به عنوان یکی از شرایط دریافت کد ارزیاب و مدیرفنی، مطابق با دستورالعمل ارزیابی و تایید صلاحیت کارشناسان فرایند ارزیابی طرح تطبیق و شیوهنامه درجهبندی تاسیسات گردشگری ذکر کرد و افزود: تمام علاقهمندان به آشنایی با ضوابط ارزیابی و درجهبندی تاسیسات گردشگری و متقاضیان دریافت کد فعالیت ارزیاب تاسیسات گردشگری و کد فعالیت مدیرفنی طرح تطبیق ضوابط تاسیسات گردشگری مخاطبان این دورههای آموزشی هستند.
وی افزود: در این دو دوره فراگیران سرفصلهایی نظیر آشنایی با مفاهیم و قوانین مرتبط با تاسیسات گردشگری، اصول فرایند ارزیابی و آشنایی با ضوابط و فرایندهای اجرای طرح، تشریح ضوابط ارزیابی ودرجهبندی، تکنیکهای ارزیابی، اصول حرفهای ارزیابی و غیره را خواهند گذراند.
شفیعی گفت: شرکت در دوره آموزشی و دریافت گواهینامه الزاما به معنای دریافت کد فعالیت نیست، بلکه دارا بودن گواهینامه صرفا پیشنیاز صدور کد فعالیت بوده و صدور کد و مجوز فعالیت برای متقاضیان به احراز شرایط مندرج در ضوابط ابلاغی به استانها و قبولی در مصاحبههای تخصصی مشروط است.
او با بیان اینکه مجریان این دو دوره موسسات آموزشی دارای مجوز از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی واقع در سراسر کشور خواهند بود، یادآور شد: فراگیران دوره ارزیاب مجموعاً ۴۰ ساعت آموزش را خواهند گذراند. در واقع این دوره شامل ۱۲ ساعت عمومی (نظری) و ۲۸ ساعت تخصصی - شامل ۱۸ ساعت نظری و ۱۰ ساعت عملی - خواهد بود.
مدیرکل دفتر آموزش و مطالعات گردشگری ادامه داد: فراگیران مدیر فنی علاوه بر ۴۰ ساعت آموزشهای دوره ارزیاب، ۱۰ ساعت دروس تخصصی - شامل ۶ ساعت نظری و ۴ ساعت عملی - را پشت سر خواهند گذاشت.
شفیعی با تاکید بر ضرورت آموزش همه دستاندرکاران و فعالان صنعت گردشگری، مدت اعتبار گواهینامه فراگیران دورههای ارزیاب و مدیر فنی طرح تطبیق ضوابط تاسیسات گردشگری را پنج سال عنوان کرد و گفت: فراگیران پس از پایان این مدت در دوره بازآموزی کارشناس ارزیاب و مدیرفنی طرح تطبیق ضوابط تاسیسات گردشگری شرکت خواهند کرد.