بجنورد- ایرنا- استاندار خراسان شمالی گفت: مشکل ایاب و ذهاب دانشجویان مرکز استان باید در مدت ۱۰ روز حل شده و این مساله به سرانجام برسد.

محمدعلی شجاعی روز شنبه، ۱۶ آذر، به مناسبت روز دانشجو در نشستی صمیمی با دانشجویان دانشگاه دولتی بجنورد، اظهار داشت: این موضوع به‌زودی در نشستی با حضور مسوولان شهرداری بجنورد، شورای مشورتی دانشجویان و معاونت سیاسی استانداری مورد بررسی و واکاوی قرار گرفته و در خصوص رفع آن چاره جویی خواهد شد.

وی گفت: با توجه به تازه تاسیس بودن دانشگاه های بجنورد، وجود برخی مشکلات و مسائل صنفی از جمله کمبود خوابگاه، فضای سبز و ایاب و ذهاب دانشجویان امری طبیعی است اما این بدان معنی نیست که مدیران اجرایی از این وضعیت غافل شده و حل این مسائل را در اولویت کاری خود قرار نداده و سرعت نبخشند.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: مشکلات دانشجویان فرااستانی است و محدود به این استان نیست، و با توجه به محدودیت منابع اعتباری بخش های مختلف را متاثر ساخته که دانشگاه هم بخشی از آن است.

شجاعی، از دانشگاه به عنوان مهد اندیشه و تفکر یاد کرد و با تاکید بر ضرورت رفع نیازهای اولیه دانشجویان، گفت: دانشگاه ها باید بدون هیچ دغدغه ای، تنها به دنبال اندیشه، علم و پژوهش باشند، اما متاسفانه به دلیل همین تنگناها و محدودیت منابع مالی، بعضا گرفتار چنین مسائل پیش‌پاافتاده‌ای هستند.

وی همچنین در خصوص کمبود خوابگاه دانشجویی، بر اجرای سیاست های تشویقی از جمله اعمال برخی معافیت ها و واگذاری زمین ارزان به سرمایه گذاران خصوصی برای ساخت خوابگاه های خودگردان تاکید کرد.

توزیع اعتبارات باید برنامه‌محور باشد

شجاعی با اشاره به اینکه این استان از نظر اعتبارات در رده آخرین استان های کشور قرار دارد، گفت: نمی توان منکر جایگاه مهم برنامه های فرهنگی در دانشگاه ها بود و حال آنکه اکثر نهادهای فرهنگی، تفاوتی بین پروژه و برنامه قائل نیستند، در حالی که این دو با هم متفاوتند و متاسفانه بخش زیادی از بودجه های فرهنگی ما صرف پروژه ها می شود.

وی با انتقاد از عملکرد گذشته در این بخش اظهار داشت: ما در ۴۰ سال گذشته بدون هیچ آسیب شناسی، عمده اعتبارات را برای اجرای پروژه ها صرف کرده و از هزینه کردن برای برنامه ها، یعنی تفکر و اندیشه برای انجام کارها، آسیب شناسی مشکلات و حرکت به سوی حل آن طفره رفته ایم.

استاندار خراسان شمالی به نحوه تخصیص اعتبارات پژوهشی نیز اشاره کرد و گفت: در تخصیص اعتبارات عملیاتی پژوهش، ۳۰ درصد اعتبارات این بخش به دانشجویان پژوهشگر تخصیص یافته و ۷۰ درصد نیز همانند سال های گذشته به کارهای پژوهشی تعلق می گیرد که تعیین ساز و کار آن توسط خود آنان مشخص می شود.

حل آسیب‌های اجتماعی نیازمند کار فرابخشی است

شجاعی گفت: این استان در آمار آسیب های اجتماعی، از رتبه ۶ به ۱۲ صعود کرده است که رشد مطلوبی است ولی آسیب های اجتماعی مثل زنجیره ای به هم پیوسته هستند و به تعبیری مساله طلاق ریشه در اقتصاد و اشتغال دارد و تا زمانی که به مشکلات به صورت ریشه ای نگاه نشود، جامعه از آسیب های اجتماعی عاری نخواهد شد و این امر نیازمند کار فرابخشی و همکاری هماهنگ دستگاه ها است.

در این نشست شماری از نمایندگان دبیران تشکل‌ها، انجمن‌ها و کانون‌های دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی خراسان شمالی، کمبود فضای آموزشی، فرهنگی، ورزشی، آزمایشگاه و خوابگاه را از دغدغه ها و مشکلات اصلی این حوزه عنوان کردند.

آنان مشکلات رفت و آمد، دغدغه شغل، کمبود امکانات فرهنگی، کمبود فضا برای فعالیت تشکل ها و انجمن ها را از دیگر دغدغه های خود برشمردند و خواستار کمک استاندار خراسان شمالی برای رفع آن شدند.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، ۳۲ هزار دانشجو دارد که در ۴۰ دانشگاه دولتی، پیام نور، آزاد اسلامی، فرهنگیان، فنی و حرفه ای و موسسه ها تحصیل می کنند.