زاهدان- ایرنا- ۱۶ آذر یادآور حضور قشری تاثیرگذار در کشور است که می‌توان گره بسیاری از مشکلات جامعه را به کمک آنان گشود.

وقتی ۶۶ سال پیش ۳ دانشجو در اعتراض به سفر رئیس جمهوری آمریکا به ایران جان خود را از دست دادند، راه و روشی را برای دانشجویان بعد از خود پایه گذاری کردند که هنوز هم چراغ مطالبه گری و حق طلبی را روشن نگاه داشته است.
دانشجویان یکی از تاثیرگذارترین اقشار جامعه هستند که نه تنها در زمان تحصیل می‌توانند گره گشای بسیاری از مشکلات جامعه باشند بلکه بعد از فراغت از تحصیل نیز در زمینه های مختلف به جامعه خود خدمت کنند و به عبارتی آینده سازان کشور خواهند بود. 
جوانانی که همواره دغدغه مشکلات موجود در جامعه را دارند و سعی می کنند تا می توانند در حل این مشکلات کمک کنند.
در استان سیستان و بلوچستان تعداد ۲۹ مرکز علمی و دانشگاهی تعریف شده است. دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی مشغول به تحصیل دارند و دارای هزار و ۹۳۸ استاد و عضو هیات علمی هستند که این جمعیت یک ظرفیت عظیم برای این استان محسوب می شود.

جمعیت دانشجویی کشور یک لشکر فعال است 

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: دانشجویان در یک کلمه لشکری فعال در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی، دفاعی و تمامی عرصه‌های مورد نیاز جامعه هستند که باید از ظرفیت این لشکر به درستی بهره برد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی محامی اظهار داشت: یکی از راه های تحصیل تقوا استفاده درست و بهینه از نعمت ها و فرصت هایی است که خداوند به ما عطا می‌کند.
وی افزود: ۱۶ آذر به دلیل کشتار دانشجویانی که در سال ۱۳۳۲ به سفر رئیس جمهوری آمریکا اعتراض کردند و به شهادت رسیدند روز دانشجو نامگذاری شده است و هر ساله این روز گرامی داشته می‌شود.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: این قشر جوان یکی از فرصت هایی است که خداوند به جامعه ما عنایت کرده که باید از این نعمت به خوبی استفاده کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محامی تصریح کرد: دانشجو اهل تحصیل علم و دانش است و باید از این فرصت تحصیل علم به خوبی استفاده کرد.
وی افزود: دانشجویان کشور ما اغلب مسلمانند و باید به این تعهد دینی عمل کنند. آنان باید در عرصه‌های علمی و عملی فعال باشند.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان ادامه داد: دانشجو اهل فهم مسائل اجتماعی و سیاسی است که این خود یک نعمت است و باید تلاش کرد این بینش سیاسی قوی‌تر شود.
حجت الاسلام و المسلمین محامی گفت: دانشجویان نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی دغدغه مند هستند که باید به آنها پاسخ مناسب داد.
وی افزود: دانشجوی مسلمان عدالت خواه و به دنبال عدالت است که باید به این دغدغه پاسخ مثبت داد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: بسیج دانشجویی که خودش یک لشکر و فعالیتش در این استان به خوبی مشهود و محسوس است بخشی از این لشکر بزرگ محسوب می شود.
حجت الاسلام و المسلمین محامی تصریح کرد: این لشکر نسبت به کمبودها و مشکلات دغدغه و احساس مسئولیت دارند و سعی می کنند از محرومیت جامعه کم کنند. 
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: همه مردم، مسئولان و اساتید باید به اهمیت این جمعیت توجه کنیم.
امام جمعه زاهدان تاکید کرد: بر خود دانشجویان نیز لازم است که به دنبال تعالی روحی و اخلاقی باشند و بتوانند وقایع جهان و کشور را بشناسند و به درستی تحلیل کرده و از این ظرفیت جامعه در جهت رشد اخلاقی و دینی و علمی خود استفاده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین محامی گفت: مسئولان جامعه باید به دغدغه‌ها و مطالبات دانشجویان توجه کنند. اگر حرف آنان حرف حق است آن را بپذیریم و روحیه مطالبه گری آنان را تشویق کنیم.
وی ادامه داد: اگر هم در مطالبه دانشجویان ابهامی هست نباید به آن بی توجهی کنیم بلکه باید ابهام زدایی کرد تا آن پرسش پاسخ مناسب خود را دریافت کند.

دانشجویان باید با توجه به مقتضیات و شرایط زمان در صحنه حضور داشته باشند 

 استاندار سیستان و بلوچستان گفت: وقایع روز دانشجو درسی است که نشان می‌دهد دانشجویان باید با توجه به مقتضیات و شرایط زمان در صحنه حضور داشته باشند و در مقابل ظلم و جور بایستند.

احمد علی موهبتی با تبریک روز دانشجو از ۱۶ آذر به عنوان روزی بزرگ یاد کرد و اظهار داشت: وقایع این روز درس بزرگی به تاریخ انسانیت می‌دهد زیرا در این روز دانشجویانی جانشان را برای آگاهی دادن به جامعه از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه دانشجویان به عنوان دلسوزان نظام نباید نسبت به سرنوشت جامعه بی تفاوت باشند افزود: امروز در مقایسه با جنگ تحمیلی، جنگ بزرگتر تحمیلی، تحریمی و اقتصادی به‌طور ظالمانه در جریان است که دانشجویان باید این شرایط را درک کنند و تحلیلگر باشند و با توجه به مقتضیات زمان و مکان واکنش نشان دهند.