به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اصغر سپه وند در مراسم اجرای طرح نهالکاری همگانی، برای ایرانی سرسبز گفت: در این طرح از بذر «درمنه دشتی» که گیاه بومی مراتع ورامین است استفاده شده تا علاوه بر افزایش پوشش گیاهی، علوفه مورد نیاز دام ها نیز تأمین شود.
وی مشارکت مردمی را در توسعه عرصه های منابع طبیعی مهم برشمرد و اظهارداشت: از آنجائی که منابع طبیعی متعلق به آحاد مردم بوده و باید برای نسل های آینده نیز حفظ شود، از این رو مشارکت اقشار مختلف مردم و جوامع محلی از جمله دامداران، بهره برداران و عشایر در حفظ، احیاء و توسعه عرصه های منابع طبیعی بویژه مراتع بسیار تأثیرگذار است.
این مسئول منابع طبیعی شهرستان ورامین به مزایای اجرای عملیات بذرکاری به همراه ایجاد هلالی های آبگیر اشاره کرد و گفت: شهرستان ورامین جزء شهرستانهای کم بارش و دارای مراتع فقیر است که این اقدام موجب استفاده حداکثری از نزولات جوی و ذخیره آب و تقویت سفره های آب زیر زمینی می شود.
وی یادآور شد: شهرستان ورامین دارای ۱۹۶ هزار هکتار مراتع قشلاقی بوده که بخشی از این مراتع در دو شهرستان قم و گرمسار نیز واقع شده که تحت مدیریت یکپارچه اداره منابع طبیعی شهرستان ورامین است و تمامی بهره برداران این مراتع ساکن شهرستان ورامین هستند.
رویداد بزرگ نهالکاری با رویکرد مشارکت مردمی و تأکید بر فرهنگسازی منابع طبیعی
همچنین رییس شورایعالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در آیین آغاز طرح بسیج همگانی نهالکاری در استان تهران که در منطقه اخترآباد شهرستان ملارد برگزار شد گفت: رویکرد اصلی این رویداد بزرگ نهالکاری که در سراسر کشور به مرحله اجرا درآمده تأکید بر مشارکت مردمی و توجه به فرهنگ حفظ، احیاء و توسعه منابع طبیعی می باشد.
کامران پور مقدم افزود: امسال و با توجه به شرایط اقلیمی و تغییرات جوی و به منظور استفاده حداکثری از نزولات آسمانی، عملیات نهالکاری از فصل پائیز آغاز شده و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
وی به اهداف مورد نظر در رویداد بزرگ نهالکاری اشاره کرد و اظهار داشت: این رویداد با هدف توسعه جنگل، تقویت پوشش گیاهی و تثبیت کانون های گرد و غبار انجام می شود که در حال حاضر ۱۴ میلیون نهال در عرصه های منابع طبیعی کشور کاشته و این اقدام همچنان ادامه پیدا می کند و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته تا پایان سال بیش از ۳۰ میلیون نهال در کل کشور کاشته خواهد شد.
رئیس شورایعالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان جنگل ها تصریح کرد: یکی از ویژگی های مهم این طرح ملی بسیج همگانی نهالکاری، مشارکت اقشار مختلف مردم، انجمن ها و تشکل های مردمی دوستدار طبیعت، دستگاه ها و نهادهای اجرائی از جمله بسیج، هلال احمر، آموزش و پرورش، روحانیون و... است.