محمود صادقی حقوقدان و نماینده مجلس شورای اسلامی در نشستی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه تربیت مدرس خاطرنشان کرد: از آنجا که سایتهای وابسته به گروههای برانداز از استعفای من برای تحریک اغتشاشات استفاده میکردند به توصیه دوستان و در راستای احترام به جمعی، استعفایم را پیگیری نکردم.
وی، شرکت نکردن در انتخابات را نوعی خودتحریمی ارزیابی کرد و گفت: با همه ضعف ها، مجلس دهم و فراکسیون امید به طور خاص، کارهای زیادی را پیگیری کرده که تصویب لوایح پالرمو از جمله آنهاست.
این نماینده مردم تهران با بیان این موضوع که سیاست، بازی با ممکنات است و فراکسیون امید تلاش خود را برای تحقق خواسته های مردم انجام داده است، گفت: ایجاد تحول بدون کنشگری اجتماعی همه آحاد مردم به ویژه دانشجویان ممکن نیست.
وی با اشاره به آزادی بیشتر دانشجویان بازداشت شده در اغتشاشات بعد از اصلاح قیمت بنزین ادامه داد: عملکرد قوه قضاییه نسبت به دوره قبل خیلی بهتر بود و خیلی زود برای آزادی دانشجویان اقدام کرد.
این نماینده عضو فراکسیون امید با بیان این موضوع کمه حق برگزاری تجمع در قانون اساسی وجود دارد، گفت: حق مردم برای برگزاری تجمع از اصول معطل مانده قانون اساسی است.
وی با بیان این موضوع که اجتماعات فرصتی برای شنیدن مطالبات مردم است و گفتوگو با مردم معترض همواره راهگشاست، خاطرنشان کرد: طرح نحوه برگزاری راهپیماییها و تجمعات آماده ارائه به صحن است و دولت هم تصویب نامه ای را برای اختصاص مکان هایی برای برگزاری تجمعات ارائه کرد که به دلیل اشکالاتی که داشت ابطال شد.
صادقی به مشکلات ناشی از قاچاق گسترده بنزین، تحریمها و فشارهای جهانی بر روی جمهوری اسلامی اشاره و اصلاح قیمت بنزین را گریز ناپذیر ارزیابی کرد و گفت: اصلاح یارانهها یکی از راههای اصلاح بودجه بود و چاره دیگری وجود نداشت.
وی، اصلاح قیمت بنزین را بر اساس قانون برنامه ششم عنوان کرد و گفت: بر اساس قانون، دولت موظف است که مانع از توزیع ناعادلانه میلیاردها تومان یارانه پنهان بین مردم شود.
صادقی در این خصوص که آیا مجلس در جریان طرح اصلاح قیمت بنزین بوده یا خیر، نیز گفت: مجلس در جریان بوده اما موافقت نکرده بود و نمایندگان به خاطر در پیش بودن انتخابات، با همه پیشنهادها در این خصوص مخالفت می کردند.
این نماینده عضو فراکسیون امید، اصلاح قیمت بنزین را مطالبه رهبری از دولت عنوان کرد و گفت: مجلس برای اصلاح قیمت بنزین طرح داشت و اکنون نیز اصلاحیه دارد اما شرایط به گونهای پیش رفت که امکان اصلاح در شرایط فعلی وجود ندارد.
صفات جمعیتی در ایران به سرعت درحال تغییر هستند
در این نشست، مقصود فراستخواه جامعه شناس و استاد برنامه ریزی توسعه آموزشی نیز به تغییرات صفات جمعیتی ایران در دو سه دهه گذشته اشاره کرد و گفت: این تغییرات نامتناجس هستند و شکل اداره کشور با این محتویات در حال تغییر تناسب ندارد.
وی خواستار توجه دولت به تغییر صفات جمعیتی در ایران شد و افزود: سطح سواد و دسترسی به اطلاعات و ارتباطات در جامعه ایران بیشتر شده که باعث شده مردم، احساس نابرابری و بی قدرتی بیشتری کنند و در حقیقت یک فرصت ملی به تهدید ملی تبدیل شود.
این استاد جامعه شناسی با بیان این موضوع که بسیاری از ساختارهای موجود کهنه هستند و با جامعه تحصیلکرده امروز تناسب ندارند، گفت: جامعه به کنش بازاندیشانه نیاز دارد و باید نقش عاملیت پیدا کند تا هیجان جامعه به هوش هیجانی تبدیل شود.
وی خواستار ارتقای شاخص کنش اجتماعی در جامعه ایران شد و گفت: تنها بخشی از جامعه ما کنشگر هستند.
فراستخواه از دانشجویان به عنوان نخبگانی یاد کرد که در این شرایط میتوانند نجات بخش باشند و افزود: لازم است دانشجویان با طرح مسائل جامعه در کلاسهای دانشگاه، برای حل مشکلات اجتماعی راهحل ارائه کنند.
وی، وجود چهار میلیون دانشجو و بیش از 14 میلیون تحصیلکرده را یک موهبت برای کشور ارزیابی کرد و خواستار سازماندهی فارغالتحصیلان دانشگاهی و دانشجویان برای ارتقای کنشگری اجتماعی شد.
این استاد جامعه شناسی، تاسیس اتاق ملی دانشجویی برای بررسی مسائل ملی را خواستار شد و گفت: دانشجویان، به خاطر رویکرد پژوهش محوری که دارند، می توانند بهترین راهحلها را برای برون رفت از مشکلات جاری کشور ارائه کنند.