به گزارش ایرنا «عباسعلی وفایی» رایزن فرهنگی و سرپرست رایزنی علمی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین نیز در این نشست گفت: دانشجویان ایرانی در ۱۱ ماه گذشته در ۱۷ جشنواره و همایش بین المللی در چین شرکت کرده اند که بیانگر توانمندی ها و ظرفیت های علمی آنان است.
او گفت: رایزنی های فرهنگی و علمی سفارت ایران در چین در بخش های مختلف از فعالیت های دانشجویان حمایت می کند و در حد توان به آنان کمک می کند.
رایزن علمی سفارت ایران در چین در مورد نحوه قرار گرفتن دانشگاه های چین در لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم یا وزارت بهداشت نیز گفت قرار گرفتن این دانشگاه ها در این لیست دارای مقررات خاصی است که از جمله ان تعداد دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در آن دانشگاه است.
محمودیان کنسول سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین هم در این نشست در مورد وضعیت بورسیه ها گفت: در حال حاضر سالانه ۱۵ بورسیه دولتی میان دو کشور رد و بدل می شود.
وی اعطای امتیازات غیر ارزی به دانشجویان را منوط به تایید این دانشگاه ها توسط وزارتخانه های علوم و بهداشت اعلام کرد.
محمودیان افزود: بخش کنسولی سفارت از طریق حضوری، تلفنی، پاسخ به ایمیل و حتی حضور در شبکه اجتماعی ویچت پاسخگوی مشکلات ایرانیان مقیم به ویژه دانشجویان است.
دهقان لطف آبادی رایزن اقتصادی سفارت ایران در چین نیز در این دیدار گفت سفارت در زمینه رفع مشکلات بانکی و حساب های دانشجویی در سه سطح رایزنی کرده است و در سفر هیات های اقتصادی ایران به چین نیز این مساله مورد اهتمام و رایزنی قرار گرفته است.
او گفت که موضع دولت چین ارایه خدمات بانکی به تمام اقشار و اتباع ایرانی است و این موضوع از سوی بانک خلق چین نیز به تمام بانک ها ابلاغ شده است اما بانک ها خود در این موارد پرهیزهایی دارند.
«نجمه کریمی» دبیر مجمع دانشجویان ایرانی مقیم چین در این آیین گزارشی از عملکرد مجمع در یک سال گذشته و همچنین اقدامات و تلاش هایی که دانشجویان در قالب این مجمع انجام داده اند ارایه کرد.
وی خواستار کمک سفارت در مورد رفع مشکلات بانکی، فعالیت های فرهنگی و ورزشی دانشجویان ایرانی مقیم چین شد.
او گفت: جریان های دانشجویی در تمام کشورهای دنیا به صورت یک جریان مستقل و نواندیش در سطح جامعه شناخته شده است که با آگاهی از میزان مطالبات مردمی و ارتباط با نخبگان دانشگاهی وزن سنگین و قابل توجهی را در بسیاری از فعالیت های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایفا می کند.
کریمی افزود: اگرچه در طول تاریخ معاصر دانشجویان در بسیاری از وقایع، نقش اصلی و مهمی را ایفا نموده ولی همواره استقلال ستودنی خود را حفظ کرده و اعتلاء، ارتقاء جامعه، توسعه ی خرد جمعی و اندیشه ی آزاد از مواردی است که به آن پرداخته است و با دیدگاهی صحیح و حرکت در راستای تحقّق آرمانهای انقلاب اسلامی، تکامل و تعالی جامعه ی خود را در تمام شرایط در نظر دارد.
دبیر مجمع دانشجویان ایرانی مقیم چین اظهار کرد اکنون در این مسیر پر فراز و نشیب پیش روی میهن عزیز، دانشجویان دلسوز ایرانی در هر جای دنیا بیش از هر زمان دیگری همواره تلاشی صادقانه جهت پیشرفت و توسعه کشور و سربلندی مردم ایران زمین در تمامی عرصه ها دارند و با اتحاد و همدلی خویش، هرگز رخصت دست درازی زیاده خواهان را نخواهد داد.
در این همایش از ۳۲ تن از دانشجویان ایرانی مقیم چین شامل اعضای مجمع قبلی، دانشجویان فعال فرهنگی، برپا کنندگان غرفه ایران در جشنواره های فرهنگی، دانشجویان برتر علمی و برندگان مسابقه کتابخوانی نیز تجلیل شد.
در پایان این مراسم همچنین نشست پرسش و پاسخ با حضور سفیر، رایزن های فرهنگی، علمی و اقتصادی و سرکنسول سفارت ایران در چین برگزار شد و دانشجویان نیز سئوالات و مشکلات خود را مطرح کردند.
اجرای موسیقی زنده از دیگر بخش های این برنامه بود.