خلیل احمدیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بقیه زلزله زدگان شهرستان میانه متقاضی اخذ ۱۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض شدند تا در مورد سکونت موقت خود تصمیم بگیرند که در این خصوص ۳ میلیون تومان اولیه از این تسهیلات پرداخت و از این افراد خواسته شده تا جهت دریافت ۷ میلیون تومان دیگر چادرهای خود را تحویل دهند تا به محض مشخص شدن محل سکونت موقت آنها بلافاصله مابقی پول به حساب آنها واریز شود.
وی اضافه کرد: در این راستا ۳۷۴ خانواده زلزله زده چادر خود را تحویل داده و مابقی تسهیلات بلاعوض را دریافت نموده اند، اما بقیه به رغم دریافت ۳ میلیون تومان چادر خود را تحویل نداده و منتظر کمک های بیشتر از سوی مسئولان و یا خیرینی هستند که برای بازدید به روستاهای زلزله زده می آیند.
احمدیان با تاکید بر اینکه در واریز ۱۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض اسکان موقت نه تنها مشکلی نداریم، بلکه از سوی بانک ها افرادی مسئول شده اند تا از هر فردی که برای سکونت دائم خود آمادگی دارد با دادن سفته، امضاء بگیرند، تا در سریع ترین زمان ممکن به احداث خانه های آنها اقدام کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولت به افراد خسارت دیده به میزان ۳۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و ۷۰ میلیون تومان تسهیلات ۴ درصدی پرداخت می کند، ادامه داد: با تحویل چادرها و تعیین سکونت موقت ۱۰ میلیون بلاعوض اسکان موقت به طور کامل پرداخت شده و دولت بدون هیچ مشکلی به ارائه سایر تسهیلات در این راستا می پردازد.
رییس بنیاد مسکن شهرستان میانه تشریح کرد: جزییات تسهیلات ساخت واحدهای مسکونی تخریب شده از زمین لرزه شامل ۴۰ میلیون تومان تسهیلات ۴ درصدی ساخت، ۱۵ میلیون تومان کمک معیشتی ۴ درصدی، ۵ میلیون کمک معیشتی بلاعوض، ۱۰ میلیون بلاعوض ساخت مسکن، ۵ میلیون تومان بلاعوض و ۱۵ میلیون تسهیلات ۴ درصدی برای هر واحد دامی است.
احمدیان در خصوص واحدهای دامی نیز اضافه کرد: جهادکشاورزی اقدام به ساخت واحدهای دامی موقت در چند روستا برای نگهداری احشام کرده و تا ساخت واحدهای دامی دائمی هیچ مشکلی از لحاظ نگهداری احشام روستائیان وجود ندارد.
در زمین لرزه ۵.۹ ریشتری ۱۷ آبان حدود ۵ هزار واحد مسکونی روستایی در شهرستانهای میانه و سراب تخریب شده و یا خسارت دید.
این زمین لرزه ۵ فوتی و حدود ۶۰۰ مصدوم داشت که تنها ۳۲ نفر از مصدومان در بیمارستان ها و مراکز درمانی بستری و بقیه به صورت سرپایی درمان شدند.
مرکز زمین لرزه نیز روستای «ورنکش» در ۲۰ کیلومتری شمال شهر میانه و در دامنه جنوبی ارتفاعات «بزقوش» بود.