محمود حسینبُر با اشاره به اینکه سرماخوردگی بیماری ویروسی است که ۱۵۰ نوع دارد ولی علائم آنفلوانزا شامل تب شدید، استخوان درد و دو برابر سرماخوردگی است، خاطرنشان کرد: علایم این بیماری با سرماخوردگی شباهت های زیادی دارد و به طور دقیق نمیتوان علایم مجزایی برای آنفلوانزا ذکر کرد.
وی ادامه داد: تب، درد عضلانی، اسکلتی و تهوع و استفراغ در بین افراد مشکوک به آنفلوانزا مشاهده شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار گفت: کادر بهداشت و درمان چابهار در آمادهباش قرار دارند و خوشبختانه با تدابیر اندیشیده شده و پیگیریهای فرمانداری کمبود دارویی برای مقابله با این بیماری وجود ندارد و آموزشهای لازم و اطلاع رسانی به تمامی گروههای هدف مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: مرکبات و سوپ بهترین منبع تغذیه برای سرماخوردگی و لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و لیمو ترش منابع سرشار از ویتامین سی برای بهبود سرماخوردگی هستند و میتوانند در کنار مصرف دارو باعث بهبودی سریعتر شود.
حسینبر ادامه داد: افراد سالم می توانند هر ساله در اواخر شهریور اقدام به واکسینه آنفلوانزا کنند و این مورد برای افرادی که سیستم ایمنی بدن شان ضعیف است و همچنین افراد زیر ۶ سال و بالای ۶۰ سال حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه برای نوزادان زیر سه سال نصف واکسن آنفلوانزا تزریق میشود، تاکید کرد: سرماخوردگی از راههای مختلف و اکثرا از طریق هوا انتقال می یابد و شهروندان بایستی همواره اقدامات بهداشتی و ایمنی را در این خصوص رعایت کنند.
وی گفت: بیماری های حاد نظیر آنفلوآنزا که در کشور وجود دارد به دلیل محدودیت واکسن ابتدا افراد واجد شرایط و با نیاز بیشتر مورد استفاده قرار دهند تا از شیوع این بیماری جلوگیری شود.
راههای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا آسان است بطوریکه هر نفر با رعایت بهداشت فردی به ویژه شست و شوی منظم دست با مواد ضد عفونی، پرهیز از دیدهبوسی، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه با دستمال و حضور نیافتن در محل کار تا زمان پشت سر گذاشتن زمان حاد بیماری می تواند از این بیماری پیشگیری کند.
این بیماری مربوط به سیستم تنفسی است و توسط یک نوع جدیـد ویـروس کـه در آوریـل سـال ۲۰۰۹ شناخته شده، ایجاد می شود. این ویروس در بزاق دهان و ترشحات بینی مبتلایان به این بیماری وجـود دارد.
معمولا علائم آنفلوانزا بین ۴-۱ روز بعد از تماس با فرد بیمار آشکار مـی شود. آنفلـوانزای H۱N۱ )A) خیلی سریع در بسیاری از نقاط دنیا منتشر شده است و در حال حاضر انتشار جهانی دارد.
این بیماری تفاوتهـایی دارد ولـی ۱N۱ با آنفلوانزای فصلی (که در زمستان یا شروع بهار شایع است آنفلوانزایH )A) علائم آن، شیوع و روش پیشگیری در آن شبیه آنفلوانزای فصلی است
این بیماری می تواند با یک یا چند مورد از علائم نظیر تب، لرز، سرفه، سوزش گلو، سردرد، احساس کوفتگی، آبریزش از بینی، اسهال و استفراغ بویژه در کودکان آشکار شود.
تنوع شدت علائم بالینی در این بیماران بسیار زیاد است و می تواند در افراد مختلف از علائم خیلی خفیف تا موارد شدید را ایجاد کند.
آنفلوانزای H۱N۱)A) در گروه های خاصی از مردم می تواند مشکل ساز شده و سلامت آنها را بـه طـور جدی به خطر بیندازد. از جمله گروه های در معرض خطر بیماران مبتلا به بیماریهای ریوی، دیابت، قلبی عروقی، عصبی – عضلانی، نقص سیستم ایمنی، بیماریهای صعب العلاج، مادران باردار، کودکان زیر ۵ سال بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.
با انجام کارهایی نظیر پوشاندن بینی و دهان فرد بیمار با یک دستمال در هنگام عطسه و سرفه، معدوم کردن دستمال و انداختن آن در سطل زباله پس از استفاده، شستن دست ها با آب و صابـون به مدت۲۰-۴۰ ثانیه، خصوصا بعد از سرفه، عطسه یا قبل از خوردن غـذا، پرهیز از تماس دست آلوده با چشم ها، بینی و دهان، پرهیز از تماس نزدیک با بیماران. اگر فردی کمتر از یک و ۸ دهم متر با بیماران مبتلا به به آنفلوانزای H۱N)A) فاصله داشته باشد امکان انتقال بیماری بسیار افزایش می یابد.
در هنگام ابتلا به بیماری آنفلوانزا، مبتلایان: باید مقدار زیادی مایع بنوشند، به اندازه کافی استراحت کنند، غذای سالم بخورند، روشهای پیشگیری از انتقال بیماری را رعایت کنند، کنترل درد در برخی از بیماران لازم است. در این موارد کودکان و نوجوانان مطلقا نباید از آسپرین استفاده کنند (به دلیل احتمال ایجاد عوارض شدید جسمی همچون سندرم ری).