کیانوش جهانپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره تاخیر در تولید داروی آنفلوآنزا در کشور توضیح داد: طبق توافقی که یک شرکت تولیدکننده دارو با سازمان غذا و دارو داشت، قرار بود این شرکت به موقع و قبل از شروع اپیدمی آنفلوآنزا در کشور این دارو را تولید و روانه بازار کند اما این شرکت نتوانست به موقع این تعهد خود را انجام دهد و مدعی است که مشکلات اداری و مالیاتی مانع تولید به موقع بوده است.
وی گفت: بعد از تاخیری که این شرکت در تولید داروی اسلتامیویر برای درمان آنفلوآنزا در کشور داشت، چند شرکت واردکننده و برخی نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور شکایت کردند که چرا تعللی در تولید و توزیع دارو در کشور ایجاد شده است و با توجه به تاخیری که ایجاد شده بود، سازمان غذا و دارو اجازه واردات فوریتی این دارو را صادر کرد و چند شرکت واردکننده حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار کپسول اسلتامیویر خارجی (داروی آنفلوآنزا) را وارد کشور کردند که طی هفته های گذشته در بیمارستان ها و شبکه بهداشتی کشور توزیع و بخش عمده آن مصرف شد و در اختیار بیماران قرار گرفت.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در هر صورت شرکت ایرانی برخلاف تعهدی که داشت، تاخیری در تولید این دارو داشته است. با این حال این شرکت توانست ظرف هفته های گذشته خط تولیدش را فعال کند و روز گذشته بیش از ۷۰۰ هزار کپسول از این نوع دارو وارد چرخه دارویی کشور شد و باز هم برای ادامه تولید برنامه دارد.
وی گفت: این یک روال کلی در کشور است که برای حمایت از تولید داخل در تفاهمنامه ها با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت لحاظ می شود و وزارت بهداشت در جایی که تولید داخل داشته باشیم، اجازه واردات نمی دهد مگر در مورد داروهایی که تولید داخل نداشته باشد یا تولید داخل به اندازه نیاز کشور و تولید آن کافی نباشد یا اینکه در هنگام مورد نیاز دارو وارد بازار نشده باشد. در این شرایط واردات انجام می شود و در این مورد نیز از همین قاعده پیروی شده است و برای حمایت از تولید شرکت داخلی مجوز واردات داده نشده بود اما به علت تاخیر در تولید اجازه واردات داده شد.
جهانپور افزود: وقفه در تولید و تامین داروی آنفلوآنزا در اوایل زمان شیوع این بیماری در کشور بود و در زمان اوج همه گیری مشکلی در تامین دارو نداشتیم و با اقدام فوریتی سازمان غذا و دارو به موقع داروی مورد نیاز بیماران وارد شد و عملا مشکلی در درمان بیماران ایجاد نشد.
وی ادامه داد: شرکت تولیدکننده داروی آنفلوآنزا در کشور در هر صورت بدعهدی داشته است اما اینکه بدعهدی این شرکت تخلف بوده یا به علت شرایط موجود ناگزیر بوده است، موضوعی است که در سازمان غذا و دارو بررسی می شود. این شرکت مدعی است که تاخیر آن اجتناب ناپذیر بوده و به محض اینکه مشکلات برطرف شد، تولید داروی آنفلوآنزا را در کشور انجام داده است.
1834