همدان- ایرنا- رییس ستاد انتخابات استان همدان گفت: تبلیغات زود هنگام برخی داوطلبان نمایندگی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی موجب احضار چهار داوطلب و یک فعال رسانه‌ای توسط دستگاه قضایی شد.

مصطفی آزادبخت روز یکشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: شعب ویژه رسیدگی به جرائم انتخاباتی در دادسرا و دادگستری شهرستان‌ها و همچنین ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی از مدت ها پیش تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه جرائم انتخاباتی به دقت رصد می شود افزود: یکی از رسانه های همدان اقدام به چاپ عکس بزرگی از یک داوطلب نمایندگی در صفحه نخست روزنامه کرده بود که مصداق تبلیغ زودهنگام را داشت بنابراین مسئول این رسانه به دادگاه احضار شد.

رییس ستاد انتخابات استان همدان اضافه کرد: همچنین تاکنون چهار داوطلب به دادگاه احضار شدند هر چند برخی از داوطلبان نمایندگی با زرنگی و به صورت غیرمستقیم تبلیغ می کنند و بر این باروند که با این تخلف ها نمی شود برخورد کرد. 

آزادبخت اظهار داشت: با توجه به پایان نام نویسی و آغاز فرایند بررسی صلاحیت ها در هیات اجرایی، اعضای این هیات ها مُر قانون را در بررسی صلاحیت ها ملاک قرار می دهند و هیچ داوطلبی بدون دلیل رد صلاحیت نمی شود.

وی افزود: استعلام از مراجع چهار گانه توسط فرمانداری صورت گرفته و هیات اجرایی منتظر جواب مراجع هستند تا بررسی صلاحیت ها صورت گرفته و به آنها اطلاع رسانی شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان اضافه کرد: با توجه به اینکه مُر قانون ملاک هیات اجرایی در بررسی صلاحیت ها است بنابراین پیش بینی می شود در این باره با مشکلی مواجه نشویم و ریزش ها به حداقل برسد.

آزادبخت اظهار داشت: در اجرای ماده ۴۵ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و ماده ۲۱ آیین‌نامه اجرایی آن، ‌ثبت‌نام از داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از ۱۰ آذرماه جاری شروع‌ شد و تا پایان وقت اداری روز شنبه ۱۶ آذرماه جاری ادامه داشت.

وی اضافه کرد: ۴۲۳ داوطلب در این دور از نمایندگی نام نویسی کردند که از این تعداد تاکنون حضور ۴۲۰ داوطلب قطعی شده و برخی از داوطلبان به علت نقص مدارک و ارائه نکردن اصل مدرک مورد نیاز هنوز تایید نشدند.

رییس ستاد انتخابات استان همدان یادآوری کرد: در دور نهم انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۳۳ داوطلب و در دور دهم ۲۹۶ داوطلب نمایندگی نام نویسی کردند که این آمار در سال جاری رشد زیادی داشته است.

آزادبخت با بیان اینکه تمامی نمایندگان فعلی همدان در مجلس شورای اسلامی در این دور انتخابات نام نویسی کردند اضافه کرد: از ۴۲۰ داوطلبی که مدارک آنها تایید شده، ۸۵ نفر از آنها سابقه نامزدی مجلس و ۱۸ تن سابقه حضور در خانه ملت دارند.

وی بیان کرد: ۱۳۹ تن از حوزه انتخابیه همدان و فامنین، ۷۱ نفر ملایر، ۴۲ نفر نهاوند، ۲۹ نفر تویسرکان، ۶۲ نفر بهار و کبودراهنگ، ۳۳ نفر اسدآباد و ۴۴ نفر در رزن و درگزین  برای حضور در انتخابات نام نویسی کردند.

وی در مورد سهم بانوان از داوطبان نمایندگی استان گفت: ۱۵ زن از حوزه انتخابیه همدان و فامنین، ۱۰ زن در ملایر، چهار زن در نهاوند، ۶ زن در بهار و کبودراهنک، یک زن در تویسرکان و یک زن در رزن و درگزین نامنویسی کردند و در اسدآباد بانونیی برای حضور در انتخابات داوطلب نشده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با تشریح وضعیت سنی داوطلبان نمایندگی اظهار داشت: ۱۸۰ تن از داوطلبان بین ۳۰ تا ۴۴ سال سن دارند که فراوانی این گروه سنی بیش از دیگر گروه ها است.

آزادبخت تاکید کرد: هیات اجرایی انتخابات با بی طرفی و ملاک قرار دادن قانون برای برگزاری انتخابات دنبال حضور پرشور مردم در پای صندوق های رای است.

وی ادامه داد: همدان در تشکیل هیات اجرایی انتخابات از استان های پیش رو بوده و در این باره نمره قبولی گرفته است همچنین هیچیک از هیات های اجرایی از نظر تفکر سیاسی، یک دست نیست از همه تفکرها در هیات اجرایی حضور دارند.

رییس ستاد انتخابات استان همدان در باره جابجایی و فرمانداران و بخشداران نیز گفت: بنای ما استفاده از توان فرمانداران و بخشداران فعلی است اما این موضوع قطعی نبوده و در صورت نیاز و ضرورت جابجا می شوند.

استان همدان با یک میلیون و ۷۶۰ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان و هفت حوزه انتخابیه اصلی دارای ۹ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است.