به گزارش روز یکشنبه پایگاه خبری پلیس: سرهنگ علی نیکنفس با معرفی افزونه ضد فیشینگ درگاه های بانکی که توسط مرکز «آپا» دانشگاه سمنان با همکاری مرکز «ماهر» وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طراحی شده بر لزوم افزایش این گونه تلاش ها از سوی سازمان های تخصصی مسئول و مرتبط با فضای سایبر تاکید کرد.
وی ادامه داد: صفحات فیشینگ و درگاههای پرداخت جعلی، یکی از عوامل و شگردهای اصلی مجرمان سایبری جهت سرقت وجوه از حساب های بانکی افراد از طریق اینترنت است، هرچند پلیس فتا دائما در این مورد به کاربران هشدار میدهد اما هنوز هم این صفحات ساختگی، افراد زیادی را فریب داده و به مال باخته تبدیل میکنند.
سرهنگ نیک نفس افزود: مرکز آپا دانشگاه سمنان برای حل این معضل یک سامانه ضد فیشینگ را برای عموم مردم طراحی کرده که به صورت افزونه بر روی مرورگر کاربر نصب می شود و در هنگام مواجهه با اینگونه صفحات به کاربر هشدارهای لازم را اعلام میکند.
معاون فنی پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه کاربران با استفاده از این افزونه میتوانند از فعالیت کلاهبرداران و افراد سودجو جلوگیری کنند، خاطر نشان کرد: نحوه کار این افزونه بدین صورت است، هنگامی که کاربر وارد صفحه پرداخت می شود اگر صفحه پرداخت اصل باشد، پیامی مبنی بر اصل بودن آن نمایش داده میشود و در صورت جعلی بودن نیز یک پیام هشدار نمایش داده شده و برای بررسی بیشتر کاربر را به صفحه وب افزونه هدایت میکند.
وی ضمن تقدیر از تلاش های صورت گرفته در مرکز آپا دانشگاه سمنان در راستای تقویت امنیت سایبری به دو افزونه دیگر تولید شده توسط این مرکز شامل افزونه اصالت سنج نماد اعتماد الکترونیکی و افزونه مسدود کننده ارزکاوها نیز اشاره کرد که در آدرس اینترنتی cert.semnan.ac.ir به صورت رایگان در دسترس هموطنان عزیز قرار دارد.
معاون فنی پلیس فتا ناجا بیان کرد: نماد اعتماد الکترونیکی که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت، صادر شده است، به کسب و کارهای اینترنتی با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها اعطا می شود.
این مقام مسئول بیان کرد: هدف از اعطای نماد اعتماد الکترونیکی، اعتمادسازی و رسمیتدهی به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان و جلوگیری از آسیبهای احتمالی در ابعاد مختلف اعم از امنیتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.
وی تصریح کرد: ساماندهی سایتهای تجاری در کشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الکترونیکی امن خواهد بود، به نحوی که مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت، با اطمینان از اینکه سایتها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند کرد و حقوق مصرف کنندگان را به رسمیت میشناسند، اقدام به خرید میکنند.
سرهنگ علی نیک نفس ضمن بیان اینکه پلیس فتا برای تقویت اعتماد مردم به این نماد، فروشگاههای اینترنتی را مستمر رصد میکند تا فضای سوءاستفاده را کاهش دهد، افزود: کاربران با نصب این افزونه بر روی مرورگر خود میتوانند وبسایتهایی که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند را شناسایی کرده و آن را اعتبار سنجی کنند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: در گذشته مجرمان سایبری برای سرقت پول افراد سعی میکردند اطلاعات کارت اعتباری آنها را به سرقت ببرند. اما در حال حاضر آنها میتوانند با سرقت منابع کامپیوتر افراد برای خودشان درآمد ایجاد کنند؛ در این حمله از قدرت پردازش کامپیوتر کاربران برای ایجاد ارز دیجیتال و کسب سودی سریع و غیرقابل ردیابی استفاده میشود.
معاون فنی پلیس فتا ناجا افزود: برخی وبسایتها برای تولید رمزارز از کدهای اجرایی سمت کلاینت با سوء استفاده از منابع کامپیوترهای کاربران آنلاین اقدام میکنند که از قدرت پردازشی کامپیوتر کاربر استفاده و به نوعی منابع را برای تولید ارز دیجیتال سرقت میکنند.
سرهنگ نیک نفس مطرح کرد : کاربران میتوانند با نصب و فعال سازی افزونه مسدود کننده ارزکاوها بر روی مرورگر خود کدهای مربوط به استخراج بیت کوئین و دیگر رمزارزها را شناسایی کرده و از فعالیت آن جلوگیری کنند و با استفاده از این افزونه در برابر این وبسایتها ایمن شوند.
وی ادامه داد:این افزونه پس از شناسایی بلافاصله دسترسی وبسایت به منابع سیستم را مسدود کرده و از کلاهبرداری و سوءاستفاده از سیستم کاربر جلوگیری می کند.
این مقام انتظامی در ادامه ضمن تاکید بر لزوم افزایش تلاش جمعی آحاد جامعه، سازمان ها و نهادهای مختلف و انجام وظایف قانونی و مسئولیت های اجتماعی در راستای کاهش دغدغه های هموطنان عزیز و امن سازی و سالم سازی این فضا برابر انتظارات و فرامین مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)، از کاربران عزیز درخواست کرد:در صورت مواجهه با صفحات مشکوک و مجرمانه و به منظور تسریع در اقدامات مقابله ای و پیشگیری از گرفتار شدن سایر هموطنان در دام مجرمان سایبری مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir در اسرع وقت به اطلاع همکاران ما برسانند تا اقدامات لازم در این زمینه صورت پذیرد.