تهران - ایرنا - دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به مناسبت روز دانشجو با برپایی "تریبون آزاد" ضمن طرح دیدگاهها و دغدغه‌های خود، ضرورت توجه به مطالبات سیاسی و اقتصادی مردم را خواستار شدند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، تعدادی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر امروز(یکشنبه) در برنامه تریبون آزاد و با عنوان حق دانستن، آگاهی بخشی و شفافیت در ایران به نقد مسائل روز جامعه پرداختند.

«کیارش صمدی» نماینده انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه امیرکبیر در این برنامه و  در سخنانی گفت: به نظر می‌رسد فرهنگ چماق به دست گرفتن و خشونت در دانشگاه امیرکبیر برای تجمع‌های مختلف نهادینه شده است. البته این فرهنگ از سال ۸۵ که ساختمان انجمن اسلامی تخریب شد، شکل گرفت و همچنان ادامه دارد. اما بهتر است به جای اینگونه رفتار و تعارض بین تشکل‌های مختلف، روحیه گفتمان قالب شود.

وی گفت: برنامه‌هایی مانند تریبون آزاد برای ایجاد این گفتمان و جلوگیری از درگیری فیزیکی بسیار کمک کننده است تا هر کدام از نمایندگان تشکل‌های مختلف در قالب گفت و گو حرف خود را بیان کنند.

«نوری» دیگر دانشجوی مرد دانشگاه امیرکبیر نیز در سخنانی عملکرد مسئولان در قطع اینترنت در زمان اعتراض ها به افزایش قیمت سوخت را عجیب توصیف کرد و گفت: در همان زمان که سکوت رسانه‌ای در کشور حکم فرما بود، بیشتر شبکه‌های ماهواره‌ای همه اتفاق‌های ایران را به وضوح پخش می‌کرند و مردم از تمام وقایع باخبر شدند.

وی ادامه داد: در اتفاق هایی اخیر کشور، خشونت هر فردی علیه افراد یا اموال عمومی و دولتی محکوم است. ولی باید حاکمیت ببینید که برای مردم خوزستان چه کاری انجام داده که آنها امروز ادعای جدایی طلبی دارند.

این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر افزود: ما دانشجویان باید اتحاد خود را حفظ کنیم و در بزنگاه‌های تاریخی و حوادث مهم کشور اثرگذار شویم. اما مشخص است که تحلیل تشکل‌های مختلف دانشگاه از اتفاق‌ها  و آنچه که در کشور رخ داده است، یکی نیست.

نوری با تاکید بر اینکه هدف از رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری علاقه به فردی خاص نبود بلکه مطالبه‌گری از او بود، گفت: برای مردم فرق نمی‌کند که رییس جمهور چه فردی باشد. زیرا آنها فکر می کردند با رای دادن به یک نفر مورد نظر انتظارها برآورده می شد که چنین نشد.

وی خاطرنشان کرد: این که می‌گویند مردم ایران مقابل دشمن متحد شوند زمانی رخ می‌دهد که حاکمیت هم برای مردمش کاری کند و بر خلاف این جریان اشتباه موجود برای رفاه مردم به صورت اجرایی وارد عمل شود.

«علی رضایی حسن آبادی» نیز پشت تریبون ایستاد و گفت: ایران امروزی جغرافیایی است که یه عده اقلیت برای اکثریت تصمیم می‌گیرند. زیرا ایران امروز جایی است که یه عده خاص تعیین می‌کنند یک تجمع برگزار شود یا خیر.

وی گفت: معنی دمکراسی یعنی کنش مقابل قانونی که ظالمانه است و تا زمانی که قوانین ظالمانه وجود داشته باشد، جنبش دانشجویی ادامه دارد.

«نرگس احمدزاده» نیز دیگر دانشجویی دانشگاه امیر کبیر بود که در سخنان خود اظهارداشت: انقلاب شد تا وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور بهبود یابد. همه مسئولان باید در برابر قانون پاسخگو بوده. زیرا در جامعه اسلامی اصلی‌ترین بخش، مردم هستند.

 یکی دیگر از دانشجویی دانشگاه امیر کبیر نیز بیان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ صحبت از این بود که به دنبال رنگ‌ها و طیف سبز و بنفش نباشیم. اما اکنون اگر فردی از حضورش در انتخابات پشیمان است باید حرف خود را بگوید. از طرفی اگر به قانون اعتقاد دارید، تجمع غیرقانونی هم خودش بی قانونی است.

وی گفت: جنبش دانشجویی در سال ۱۳۳۲ با هدف مبارزه با استعمار و عوامل خارجی آن راه جدیدی را آغار کرد و پس از آن همین دانشجویان انقلاب کردند و پس از آن هم در جنگ شرکت کردند. همچنین اتفاقات سال ۷۶ و انتخاب آقای خاتمی به عنوان رییس جمهور و پس از آن ریاست جمهوری احمدی نژاد را  همین دانشجویان رقم زدند. ولی اکنون جنبش دانشجویی به جشن‌های شادی و تفریحی تبدیل شده است.

«احمد رضا خدایاری» ‌ نیز پشت تریبون آزاد دانشگاه امیرکبیر قرار گرفت و در سخنانی گفت: طبق اصل ۲۷ قانون اساسی برگزاری هر گونه تجمع در صورتی که با حمل سلاح نباشد، ‌مجاز است. اما مشکل امروز کشور این است که تمرکز قدرت دست افراد خاص است تا ثروتمندان هر روز ثروتمندتر شده و فقرا هر روز فقیرتر شوند.  

«شمس» نیز دیگر سخنران این برنامه بود که گفت: دولت در بودجه خود قیمت نرخ سوخت را تعیین کرده و  مجلس شواری اسلامی نیز آن را تصویب می‌کند. اما یک شورایی به نام شواری سران قوا تشکیل می‌شود تا ۳ نفر قیمت بنزین را افزایش داده که این خلاف قانون است.

وی گفت: وقتی سران قوا قانون را قبول ندارند چرا مردم باید قانون را قبول کنند؟ همچنین زمانی در سال ۸۴ انتخابات را تحریم کردیم که نتیجه آن انتخاب آقای احمدی نژاد شد. اما برای اینکه این اتفاق رخ ندهد، آقای روحانی را انتخاب کردیم که از نتیجه این انتخاب راضی نیستیم.

خانم «منصورشاهی» نیز گفت: آقای روحانی در ۴ سال حضور خود فضای تقریبا امنی را برای دانشگاه ایجاد کرد. اما در ادامه کار ایشان توقع و خواسته‌های لازم برآورده نشد تا اینکه به این عملکرد اعتراض کردیم.

وی گفت: وقتی بنزین گرانتر می‌شود یعنی طبقه متوسط لاغرتر و کارگر ضعیفتر می‌شود. در سال ۸۵ وقتی انجمن اسلامی دانشجویان در دانشگاه امیرکبیر تخریب شد در سال ۸۷ این انجمن با تفکری مغایر تفکر قبلی شکل می‌گیرد و تاسیس خود را سال ۱۳۴۲ اعلام می‌کنند که جعلی است و ما این طیف را قبول نداشته و حاضر به مذاکره با آنها نیستیم.

«سجاد گودرزی» نیز در صحبت‌های خود اظهار داشت: تفرقه چیزی است که در سیاست استفاده می‌شود و این درگیری تشکل‌های مختلف که امروز شاهد آن هستیم نمادی از این سیاسی کاری است.

وی گفت: اینکه در روزهای قبل چه اتفاقی رخ داد و یا اعتراض و تجمع کنید، دردی را دوا نمی‌کند. بلکه باید دانشجویان دانشگاه امیرکبیر راهکار ارائه دهند و برای رسیدن به آن ممکن است هزینه هم بدهند. این را هم بدانید همه نامزدهای ریاست جمهوری شبیه هم هستند و قرار نیست با رد یک نفر و انتخاب فردی دیگر اتفاق خاصی رخ دهد. زیرا همانطور که گفتم باید دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که بیشتر مهندس هم هستند، از خود شروع کرده و برای این مشکلات راه کار ارائه دهند.

خانم «میرزایی» نیز پشت تریبون ایستاد و گفت: اینکه گفته می‌شود در کشور جمهوریت وجود ندارد کاملا اشتباه است. زیرا رییس جمهوری و رییس مجلس شواری اسلامی افراد منتخب مردم هستند که برای مردم تصمیم می‌گیرند. با این حال مقام معظم رهبری از اعتبار خود هزینه می‌کند و از رییس جمهور منتخب مردم حمایت می‌کند تا نشان دهد که جمهوریت وجود دارد.

دانشجوی خانم دیگری نیز با تشکر از اینکه بعد از ۲ سال تریبون آزاد دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، افزود: چرا دانشجویان آرمان‌های خود را در شخص می‌دانند و چرا به جای اعتراض از او مطالبه نمی‌کنند؟ در حالی که باید دانشجو خواسته خود را مطالبه کند.