به گزارش پایگاه اینترنتی ار.تی.ال، "الن گریست" رئیس اتحادیه مشاغل محلی گفت: اعتراض ها و اعتصاب های جاری در بسیاری از شهرهای فرانسه می تواند به عنوان دومین ضربه مرگبار به کسب و کار محلی در سال ۲۰۱۹ میلادی قلمداد شود.
وی گفت: در بخش جهانگردی و توریسم شاهد کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی رزرو هتل ها در پاریس بوده ایم. اعلام خبر تمدید جنبش اعتصاب با لغو فوری رزروها تأثیر فوری بر این بخش داشته است.
"گریست" ادامه داد: آنچه که این روزها در فرانسه در حال جریان است، می تواند تصویری از پاریس آشفته در نگاه گردشگران خارجی نشان دهد و این موضوع به تمام صنایع، آسیب های جدی وارد می کند.
این مقام فرانسوی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام ائتلاف تجارت که نماینده ۲۶ هزار مغازه و ۲۰۰ هزار حقوق بگیر در بخش تجهیزات فردی است، در نخستین روز اعتصاب در فرانسه در روز پنجشنبه، میزان فعالیت مشاغل روزانه به طور متوسط ۴۰ درصد کاهش داشته است. فعالان اقتصادی، شرایط کنونی را برای پایان سال بسیار منفی می دانند.
اعتصاب ها در فرانسه در حالی شدت یافته که این کشور در چند روز گذشته صحنه تظاهرات و اعتصاب های گسترده علیه اصلاحات در قانون بازنشستگی بوده است.
تشدید اعتراض و اعتصاب مردم فرانسه به اصلاح نظام بازنشستگی دولت در روزهای اخیر که از آن به عنوان یکی از بزرگ ترین اعتصاب های عمومی این کشور در طول دهه های اخیر یاد میشود، کاخ الیزه را امروز ناچار به تشکیل نشست فوقالعاده کرد.
"امانوئل مکرون" رئیس جمهوری به همراه اعضای کابینه امروز در نشست فوق العاده مرتبط با برنامه اصلاح نظام بازنشستگی و پیامدهای آن از جمله اعتراض های گسترده در فرانسه، عصر یکشنبه در کاخ الیزه گرد هم میآیند.
به دنبال تظاهرات پنجشنبه گذشته صاحبان مشاغل مختلف در پاریس و «ایل دو فرانس» که تا دیروز (شنبه ۱۶ آذر) نیز ادامه داشت و به درگیری شدید میان پلیس و معترضان منجر شد، اتحادیه های صنفی همچنین برگزاری تظاهرات در روز سهشنبه را خواستار شدهاند. دولت مکرون اصرار بر اجرای طرح اصلاح نظام بازنشستگی دارد اما مردم فرانسه حاضر نیستند از اعتراض به این طرح عقب نشینی کنند.
نشست عصر یکشنبه مکرون با نخست وزیر و وزیران مربوطه، برای آماده سازی دولت با هدف کنترل اوضاع در ابتدا و اواسط هفته پیش روست.
نشست امروز در حالی قرار است برگزار شود که « ادوارد فیلیپ » نخست وزیر این کشور تأکید کرده است؛ با وجود همه اعتراض ها به اصلاح نظام بازنشستگی، دولت آن را انجام خواهد داد؛ زیرا در صورت صرف نظر از اجرای آن، کار برای دولتهای آتی سختتر خواهد شد.
دیروز نیز در شهر مارسی بیش از یکهزار و ۵۰۰ نفر در تظاهرات شرکت کرده و خواستار لغو اصلاحات در بازنشستگی شدند. در همین زمان، تظاهرات در شهر نانت حدود دو هزار و ۸۰۰ نفر را درگیر کرد و با مأموران اجرای قانون وارد تنشهای شدید شدند.
نخستین درگیری بین معترضان و افسران پلیس در حوالی میدان کاتالونیا در پاریس فوران کرد؛ جایی که پلیس برای پراکنده کردن تظاهرکنندگان از گاز اشکآور استفاده کرد.
البته پیش از تظاهرات عصر دیروز در پاریس و مارسی، تعدادی از کامیونداران متعلق به سازمان حمل و نقل جادهای اروپا (OTRE) در ادامه اعتراض ها به افزایش مالیات بر سوخت از سوی دولت مکرون، دیروز چند بزرگراه و جاده اصلی در سراسر این کشور را مسدود کردند.
۱۰ روز پیش از آن نیز، کشاورزان فرانسوی در اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت با تراکتورهای خود بزرگراههای منتهی به پاریس را بستند و موجب ایجاد ۳۲۵ کیلومتر ترافیک پرحجم شدند. ۹۰۴۱