قدیر آریان روز دوشنبه در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی اطفای حریق منابع طبیعی با اشاره به اینکه سطح وسیعی از پوشش گیاهی در این آتش سوزیها نابود شد، اظهار داشت: به جرات میتوان گفت درصد بسیار زیادی از حوادث توسط عوامل انسانی در عرصههای منابع طبیعی روی داده است.
وی با اشاره به اهمیت آموزش عمومی برای مقابله با آتش سوزی، تاکید کرد: همواره در این گونه موارد، علت بروز حادثهبه صورت دقیق مشخص نمیشود امّا عامل انسانی میتواند در حفاظت و جلوگیری از آتش سوزی مراتع و جنگلها نقش مهمی ایفا کند و در این راستا برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف اطلاعرسانی، ارائه آموزشهای صحیح به مردم و اطفای حریق میتواند کارساز باشد.
در کارگاه آموزش اطفای حریق مراتع که با مشارکت دهیاری و در روستای صلوات آباد برگزار شد، کارشناس آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیجار اظهار داشت: منابع طبیعی جزء بهترین شاخصهای توسعه هر کشور است و باید برای حفظ آن تمام تلاش و توان خود را به کار گیریم.
زهرا مرادی افزود: مهمترین دشمن منابع طبیعی، آتش سوزی است که تاثیرات منفی و زیان باری همچون فرسایش خاک و کاهش آبهای زیر زمینی و آلودگی هوا را بر جای میگذارد.
وی با تاکید بر اینکه منابع طبیعی متعلق به شخص یا گروهی نیست و تمام مردم صاحبان آن هستند، یادآور شد: تا زمانی که انسان در این عرصه زندگی میکند باید بیاموزد که چگونه میتواند از موهبتهای طبیعی برخوردار شود.
کارشناس آموزش و ترویج اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بیجار با اشاره به اهمیت مراتع گفت: مراتع از لحاظ حفاظت خاک و آب، وسعت و محل چرای احشام یا تامین مواد غذایی برای دامها، تامین مواد سوختنی، تامین مصالح ساختمانی و رفاهی، به لحاظ صنعتی و دارویی و پرورش حیات وحش دارای اهمیت هستند و بهترین راه برای حفاظت از عرصههای طبیعی بهرهگیری از همیاری و مشارکت مردم است.
در این کارگاه آموزشی علل و عوامل تخریب منابع طبیعی، اثرات نامطلوب تخریب منابع طبیعی، روشهای حفظ منابع طبیعی، خسارت ناشی از آتش سوزی، عوامل بروز حریق، اطفای حریق در جنگلها و مراتع، اقدامات لازم جهت پیش آگاهی و پیشگیری ارائه شد.
شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شه سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.