وزارت خارجۀ افغانستان میگوید که در پایان هشتمین نشست وزیران خارجۀ کشورهای قلب آسیا اعلامیه ای دربارۀ چشمانداز این روند، تصویب و صادر خواهد شد که انتظار می رود محور ان حمایت از صلح افغانستان به مالکیت دولت وحدت ملی باشد.
هشتمین نشست وزیران خارجۀ کشورهای قلب آسیا «روند استانبول» قرار است امروز (دوشنبه)، در پایتخت اقتصادی ترکیه برگزار شود.
اشرف غنی به منظور شرکت در این نشست، دیروز به ترکیه رفت و قرار است امروز او و همتای ترکش، در این نشست سخنرانی کنند.
در این نشست، وزیران خارجه و مقامهای ارشد ۱۵ کشور عضو، ۱۶ کشور پشتیبان و ۱۲ سازمان منطقه ا ی و بینالمللی شرکت خواهند کرد.
نشست امسال، با عنوان نام «صلح، مشارکت، رفاه» برگزار میشود. دیروز نشستی میان مقامهای بلندپایۀ کشورهای عضو قلب آسیا در کاخ ریاست جمهوری ترکیه برگزار شد. رهبری این نشست را که پشت درهای بسته برگزار شد، میرویس ناب، معین همکاری های اقتصادی وزارت امور خارجه افغانستان و همتای ترکش سادات اونل داشتند.
آنان دربارۀ اعلامیه نشست امروز که با حضور روسای جمهوری افغانستان و ترکیه برگزار خواهد شد گفتوگو کردند.
میرویس ناب در این باره گفت: این اجلاس یکی از طرح های بسیار مهمی است که تحت رهبری افغانستان بودهاست که میتواند هماهنگی و همکاری را نه تنها در منطقه که بین منطقه و شرکای بینالمللی افغانستان برای آوردن صلح، ثبات، رفاه اجتماعتی – اقتصادی به ویژه با تمرکز بر افغانستان ایجاد کند.»
به گزارش روز دوشنبه طلوع نیوز افغانستان، زاهد نصرالله، سفیر پاکستان در کابل که ازشرکت کنندگان این نشست است هم بر پشتیبانی اسلامآباد از روند صلح افغانستان تأکید کردو گفت: «مهم است که تمامی کشورهای منطقه و جهان، در افغانستان رقابت سیاسی نکنند؛ بلکه در افغانستان همکاری کنند؛ بهگونهییکه افغانستان همچون قلب آسیا، در مرکز این همکاریها باشد و تمامی این کشورها برای صلح و رفاه در منطقه کار کنند.»
روند قلب آسیا، استانبول که از سوی افغانستان و ترکیه ایجاد شدهاست اکنون ۱۵ کشور عضو، ۱۶ کشور پشتیبان و ۱۲ سازمان پشتیبان منطقه ای و بینالمللی دارد و تمرکز آن بر همگرایی و همکاریهای اقتصادی منطقهای است.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز برای شرکت در هشتمین کنفرانس وزرای خارجه «قلب آسیا» درباره افغانستان، وارد استانبول شده است.
ظریف در مورد اهداف برگزاری اجلاس قلب آسیا اظهار داشت: این اجلاس برای هماهنگی همکاریهای منطقهای با افغانستان به منظور ایجاد ثبات و توسعه همهجانبه در این کشور شکل گرفته است. در این چند سال کشورهای مختلف، مسئولیتهای مختلفی در این ارتباط برعهده گرفتهاند که مسئولیت ایران بحث آموزش در افغانستان بوده است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان و تحولات مربوط به مذاکرات روند صلح در این کشور، اکنون شاهد شرایط ویژهای در افغانستان هستیم، تصریح کرد: ضرورت دارد کشورهای منطقه و همسایه افغانستان نقش فعالتری در روند صلح و بازسازی این کشور ایفا کنند. به همین دلیل این اجلاس فرصت خوبی برای کشورهای مختلف برای بحث و گفتوگو در حوزههایی است که میتواند به افغانستان و روند صلح در این کشور کمک کند.