تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به‌روز رسانی شاخص‌های کلی سند مهندسی فرهنگی بر اساس تامین اهداف بیانیه گام دوم انقلاب تدوین شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش، حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی روز دوشنبه در جلسه نظام نظارت و راهبری سیاست های فرهنگی ایران امروز؛ چالش ها و ضرورت ها ضمن تبریک سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های مثبت بیانیه گام دوم دانش بنیان و فرهنگ‌بنیان بودن آن است، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در این بیانیه به ظرفیت‌های بالای کشور اشاره کرده و تاکیداتی داشته اند. 
وی با بیان اینکه ۴۰ سال تجربه جمهوری اسلامی ایران مدل خوبی برای الگو گرفتن کشورهای دیگر از ایران است‌، افزود: سند مهندسی فرهنگی یکی از اسناد مهمی است که ۳۴ جلسه در این خصوص کار شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از مصوبات بسیار مهم در ستاد مهندسی فرهنگی که ابلاغ و تصویب شد، کمیته تلفیق بود. وظیفه این کمیته پیوند زدن تصمیمات فرهنگی کشور به برنامه‌های پنج ساله است.
عاملی با اشاره به اینکه یکی از اشکالات کار فرهنگی در کشور، تداخل کارها و موازی کاری است که برای آن باید چاره اندیشی کرد، یادآور شد: در سند مهندسی فرهنگی ۱۹ سند ملی پیش‌بینی شده است و باید در صحن مجلس تصویب شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند ملی سینما، سند ملی موسیقی و... باید توسط دستگاه‌های ذی‌نفع بحث و بررسی تخصصی و در شورای انقلاب فرهنگی به صورت کلی بررسی شود. با این شیوه در طول ۶ ماه اسناد مهم فرهنگی تصویب خواهد شد.

عاملی ادامه داد: انضباط اجتماعی، احترام به قانون و احترام به یکدیگر و مصرف بهینه جزء مواردی است که با الگوی مصرف اصلاح می شود و این موضوع بارها نیز مورد تاکید رهبری حکیم کشورمان بوده است.
وی اظهار داشت: فرهنگ مصرف در کشور، حوزه ای است که هزینه بسیاری برای آن شده و دو برابر بودجه کشور، بودجه یارانه ای پرداخت می شود اما مردم همچنان راضی نیستند.
دبیر شوای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: ۱۰ سال است که رهبر معظم انقلاب سال ها را به عناوین اقتصادی نامگذاری می کنند تا در این حوزه به شرایطی برسیم که منجر به رفع تبعیض اجتماعی شود و مردم احساس عدالت اجتماعی داشته باشند.
عاملی ادامه داد: برای حوزه فرهنگ باید اذهان خود را ساختارمندتر و کلان نگرتر کنیم ، ما در حوزه فرهنگی نیاز به کار جمعی داریم.

عاملی تصریح کرد: شاخص مهمی که در مسائل دانشگاه‌ها وجود دارد، نشاط دانشگاه‌ها است‌. نشاط دانشگاهی با انعقاد قراردادهای پژوهشی با بازار و صنعت محقق می‌شود.

عاملی با تاکید بر اینکه پایدار بودن یک برنامه بسیار مهم است و تغییرات متعدد ایجاد کردن، باعث سلب اعتماد می شود، اظهار داشت: تعدد نهادهای فرهنگی در کشور تبدیل به مسئله شده است. 
وی ضمانت های اجرایی در حوزه فرهنگی را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم که حوزه مسوولیت های اجتماعی را تقویت کنیم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید تصدی گری فرهنگی داشته باشد./