مشهد- ایرنا- مدیر نظارت بر تبلیغات سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: هم‌اینک تبلیغات غیرواقعی در حوزه پزشکی در رسانه‌ها و به ویژه در فضای مجازی به صورت قارچ‌گونه در حال رشد است.

دکتر فهیمه سادات سالاری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر طبق قانون سازمان نظام پزشکی به عنوان تنها مرجع نظارت بر تبلیغات مواد آرایشی، دارویی،بهداشتی و امور پزشکی تغیین شده است و متخلفان این حوزه با شکایت نظام پزشکی تحت پیگیری قانونی قرار می‌گیرند.
وی ادامه داد: بدین منظور تمامی تبلیغات رسانه‌های عمومی و خصوصی، دیداری، شنیداری، شبکه های ماهواره‌ای، مطبوعات، اینترنت، شبکه‌های صوتی و تصویری و بروشورها  باید با مجوز نظام پزشکی صورت گیرد.

مدیر نظارت بر تبلیغات سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: با وجود قوانین کاملی که در این زمینه وجود دارد، با کمال تاسف شاهد تخلف گروهی بویژه مداخله‌گران پزشکی هستیم که خیلی راحت در سایت‌ها و رسانه‌ها پیرامون امور پزشکی تبلیغ کرده و کار می‌کنند و نظام پزشکی به تنهایی نمی‌تواند برخورد مستقیم با این تخلفات نماید که ورود و همکاریهای بخش‌های قضایی و پلیس فتا در این زمینه ضروری است. 
وی مشکل اصلی را در این حوزه "مداخله‌گران پزشکی" معرفی و بیان کرد: گروه پزشکی چالش برخورد با تبلیغات تخلفات پزشکی به شمار نمی روند، چراکه آنان هویت مشخصی داشته و برخورد با تخلفاتشان قابل پیگیری است.
دکتر سادات سالاری افزود: ظرف شش ماه نخست امسال ۱۷۵ مورد تخلفات تبلیغاتی اعضای جامعه پزشکی در خراسان رضوی پیگیری شده است که ۱۴ مورد به واحدهای انتظامی ارجاع داده شده‌اند.

وی ادامه داد: این در حالی است که تخلفات تبلیغات پزشکی در حوزه خراسان رضوی فقط در سایت‌ها به جز تلگرام و اینستاگرام بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ مورد در ماه است. 

مدیر نظارت بر تبلیغات سازمان نظام پزشکی افزود: به دنبال گرایش مردم به امور زیبایی به ویژه زنان شاهد گسترش فعالیت مداخله‌گران پزشکی به صورت زیرزمینی و توسط افراد غیر متخصص که کمترین اطلاعی از آناتومی صورت و بدن ندارند، هستیم و حتی آموزش اقدامات پزشکی مانند تزریق ژل نیز در سایت‌های مختلف تبلیغ می‌شود.
وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان داده سایتهای معروفی مانند دیوار، تخفیفان و نت‌برگ  که سرور همه آنها در تهران است، بیشترین نقش را در انتشار تبلیغات تخلفات  پزشکی دارند، بنابراین اگر برخورد با مداخله‌گران به صورت تک تک امکان پذیر نیست، جلوی تخلفات این سایت‌ها را می‌توان گرفت.
دکتر سادات سالاری گفت: انجام امور پزشکی و زیبایی مانند پلسکر، لیرز موهای زاید، تزریق ژل، بوتاکس، خالبرداری، مزوتراپی و میکرونیدلینگ (جوانسازی) در صلاحیت افراد غیر پزشک نیست و هرگونه تبلیغ توسط افراد غیر پزشک و بدون مجوز نظام پزشکی در این زمینه ممنوع است.

۲۲ مرکز پوست و زیبایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند.

 شمار کل پزشکان عمومی و متخصص فعال در کلانشهر مشهد هفت هزار و ۸۵۰ نفر است.  دو هزار و ۵۰۰ پزشک متخصص و ۳۵۰ پزشک فوق تخصص در رشته‌های مختلف در این شهر فعالیت می‌کنند.