هند و پاکستان از زمان تشدید تنش ها بر سر کشمیر در بسیاری از مجامع منطقه ای و بین المللی یکدیگر را به باد انتقاد گرفته و جدال سیاسیون دو کشور همیشه ماجراساز بوده و این بار دعوای سیاسی رقبای شبه قاره به استانبول رسید.
به گزارش رسانه های پاکستانی، «شاه محمود قریشی» در اعتراض به آنچه که پاکستان رویکرد تهاجمی هند در کشمیر می داند، سخنرانی «وی کی سینگ» مشاور وزیر امور خارجه هند را تحریم و جلسه را ترک کرد.
روابط پاکستان با هند از زمان لغو امتیازات خاص کشمیر از سوی دولت دهلی نو وارد دور شدیدی از تنش ها شده است. اسلام آباد در واکنش تند به این تصمیم، روابط با هند به عنوان رقیب سنتی خود را به پایین ترین سطح رساند و در گام های بعدی تجارت و حمل و نقل با این کشور را قطع و سفیر هند را نیز اخراج کرد.
حدود ۱۲۷ روز پیش دولت هند از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد. طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسائل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
قریشی وزیر امور خارجه پاکستان طی سخنرانی در نشست قلب آسیا – روند استانبول، برقراری صلح و ثبات کامل در افغانستان را برای توسعه و رفاه منطقه اجتناب ناپذیر عنوان کرد.
وی افزود که به رغم وجود مشترکات فراوان میان پاکستان و افغانستان بروز مسائلی همچون ورود ناامنی ها از افغانستان به پاکستان، تحرکات عناصر تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر و بلاتکلیف ماندن طرح هایی که برای گسترش ارتباطات میان کشورهای منطقه تدوین شده، برای دو کشور مشکل ساز شده است.
قریشی گفت: با موفق شدن فرآیند مذاکرات میان طالبان و آمریکا، پاکستان مصرانه خواهان شروع مذاکرات میان همه گروه های افغان است.
نخستین نشست قلب آسیا در سال ۲۰۱۱ در شهر استانبول ترکیه و با شرکت وزیران امور خارجه ۱۴ کشور شامل جمھوری اسلامی ایران، پاکستان، ترکیه٬ افغانستان، آذربایجان، چین، هند، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی برگزار شد.