«محسن کریمی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۶ اثر میراث صنعتی استان مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت که از این تعداد اثر یک اثر در زمره صنایع مادر، ۴ اثر در زمینه صنعت ریلی و یک اثر مربوط به کوره های آجرپزی است.
وی اظهار داشت: در بررسی کارشناسی آثار ارائه شده، ۴ اثر منابع آب ایستگاه راه آهن اراک و شازند، پل راه آهن انانگرد آشتیان و کوره آجرپزی سوسنآباد اراک واجد ارزش تاریخی و فرهنگی شناخته شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: حفظ صنایع استان، برنامهریزی پژوهشی فنی، رونق تولید و معرفی این آثار به علاقمندان این حوزه از مزایای ثبت در فهرست ملی است.
کریمی افزود: راهاندازی موزه صنایع تاریخی استان در ماشینسازی اراک در دستور کار میراث فرهنگی است که قرار است با همکاری این شرکت عملیاتی شود.
وی اظهار داشت: برگزاری همایشهای ملی و جهانی با هدف معرفی توانمندی صنایع استان از دیگر مزایای ثبت در فهرست میراث صنعتی کشور است.
شرکت ماشینسازی اراک (سهامی عام) به منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده کردن نیازهای صنعتی کشور، در سال ۱۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در شهر اراک تاسیس شد و در سال ۱۳۵۰ به عنوان نخستین صنعت سنگین کشور به بهرهبرداری رسید.
ایستگاه راه آهن همزمان با بهرهبرداری بخشی از خط آهن سراسری در سال ۱۳۱۷ به بهرهبرداری رسیدهاست و مجموعهای از ساختمان ایستگاه، منازل مسکونی سازمانی، انبار و سایر تاسیسات مربوط به صنعت ریلی است و ساختمان ایستگاه از یک عیوان ورودی و سالن انتظار تشکیل شدهاست.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۷۳ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.