تهران- ایرنا- سازمان جهاد دانشگاهی تهران با فرآوری مواد ویژه فلزی توانسته در شرایط تحریم به صنعت خودرو کمک کند.

مرکز تحقیقات و فناوری فرآوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران در سال ۱۳۶۶ با تمرکز بر ۳ حوزه پژوهش، تحقیقات مهندسی و ساخت و تولید فعالیت خود را آغاز کرده و در سال های اخیر موفق به انجام پروژه های مختلف برای رفع نیازهای کشور به ویژه در بخش صنعت خودرو شده است.

در این باره رییس مرکز تحقیقات و فن آوری مواد ویژه فلزی جهاد دانشگاهی تهران در تشریح فعالیت این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت: با تلاش مهندسانموفق شدیم در زمینه تولید نیمه صنعتی برخی مواد فلزی که در کشور کاربرد زیادی دارد به خودکفایی برسیم.
سید محمد طباطبایی اظهار داشت: با توجه به کمبود برخی مواد پرکاربرد ۳ سالی است که در زمینه تولید مواد فولاد آلیاژی تمرکز کرده ایم و در زمان حاضر در زمینه تولید این محصولات به خودکفایی رسیدیم و می توانیم برای تولید انبوه این قطعات را به کارخانجات فولادی و خودرویی و همچنین ریلی عرضه کنیم.

وی با بیان اینکه درخواست برای در اختیار گذاشتن این قطعات از سوی کارخانجات خودرو سازی ارائه شده است، افزود: هدف ما تولید انبوه نیست چرا که ما دانش فنی تولید این قطعات را در اختیار کارخانجات قرار می دهیم و آنها می توانند این قطعات را به تولید انبوه برسانند.
به گفته طباطبایی؛ اکنون شرایط کشور خاص است و برخی از کشورها نمی خواهند ساخت قطعات را به ما واگذار کنند که برای تامین این قطعات، جهاد دانشگاهی تهران با تجهیز مرکز تحقیقات و فن آوری مواد ویژه فلزی در برخی از زمینه ها به خودکفایی رسیده است.

به گفته وی این مرکز موفق شده نسبت به طراحی و ساخت دستگاه تصفیه الکتریکی فلزات اقدام کند که این دستگاه برای افزایش کیفیت آلیاژ فلزی و حذف عناصر نامطلوب کاربرد دارد.
طباطبایی یادآور شد: در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی مواد فولادی و صنعتی کشور که هفته گذشته در نمایشگاه بین المللی تهران برپا شد، دستاوردهای فولادی و صنعتی جهاد دانشگاهی تهران به نمایش درآمد.

جهاد دانشگاهی در صنعت ریلی و فولادی به موفقیت رسیده است

رییس سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: برای مقابله با توطئه ها و تحریم های دشمنان و به منظور دستیابی به علم فرآوری مواد ویژه فلزی در زمینه صنعت ریلی؛ فولادی و قطعات آلیاژی جهاد دانشگاهی تهران به موفقیت هایی دست یافته است.
سید علی طباطبایی بیان کرد: در سال های اخیر برنامه ریزی کردیم در زمینه دستیابی به فن آوری ساخت مواد ویژه فلزی اقداماتی انجام دهیم و با ایجاد مرکز تحقیقات و فن آوری مواد ویژه فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران موفق شدیم فرآیند نمونه سازی تا تولید صنعتی مواد ویژه فلزی را تکمیل کنیم.
طباطبایی ادامه داد: اکنون با فعالیت های مرکز تحقیقات و فن آوری مواد ویژه فلزی در ۲ کارگاه تولیدی در تهران امکان نمونه سازی وتولید قطعات ویژه فولادی، آلیاژی و غیر فولادی فراهم شده است.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل وجود تحریم ها تامین مواد اولیه ضروری است و جهاد دانشگاهی تهران در زمینه ساخت قطعاتی در زمینه خودرو و همچنین تولید قطعات آلیاژی که در زمینه صنایع ویژه و همچنین در کارخانجات صنعتی کاربرد دارد، اقدام کرده است.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی تهران یادآور شد: مرکز تحقیقات و فناوری، فرآوری مواد ویژه فلزی این سازمان با تمرکز بر تولید و ایجاد دانش فنی نیمه صنعتی انواع آلیاژهای فلزی و همچنین تولید و ایجاد دانش فنی قطعات و تجهیزات صنعتی و ارائه خدمات مهندسی به موفقیت های چشمگیری دست یافته است.

همچنین مدیرعامل یکی از شرکت های تولید کننده مواد ویژه فلزی سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز به خبرنگار ایرنا گفت: تولید قطعات و تجهیزات صنعتی صنایع ذوب فلزات که در این مرکز تولید می شود در صنایع فولاد و آلومینیوم ریزی، نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین صنعت خودروی کاربرد دارد.

سید حسن سجادیان با اشاره به مهمترین تولیدات این مرکز اظهار داشت: مته جانک میل که در حفاری چاه های نفت از ستون های حفاری استفاده می شود در مواردی همچون شکستگی ابزار حفاری و یا گرفتگی در اثر ذرات فلزی چاه مسدود می شود که برای بازکردن مسیر حفاری و آسیاب کردن عامل مسدود کننده از ابزاری به نام جانک میل استفاده می شود که این ابزار را ما تولید کردیم.

به گفته وی، تولید لوله مغزی سیار نیز برای خارج کردن شن و ماسه و سایر ذرات از چاه نفت و همچنین خرد کردن و یا حل کردن ذرات درشت با اسید مورد استفاده قرار می گیرد که دانش فنی این قطعات در اختیار سازمان جهاد دانشگاهی تهران قرار دارد و همچنین تولید چرخ مسی شده است که توانایی بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ تن آلومینیوم را داشته که نمونه وارداتی آن حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن تولید می کند.

با توجه به شرایط تحریم حمایت از این سازمان های علمی و تحقیقاتی ضروری است چرا که این مراکز با در اختیار قرار دادن دانش فنی تولید برخی از قطعات پر کاربرد در بخش های مختلف به ویژه در بخش ساخت خودرو می توانند کشور را در تولید این قطعات به خودکفایی برسانند./