بیرجند - ایرنا - منشور همکاری بین هنرمندان صنایع دستی ۲۰ استان کشور با محوریت سازمان بوم‌بازار ایران همزمان با اختتامیه چهارمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی خراسان جنوبی در بیرجند به امضا رسید.

مؤسس بوم‌بازارهای ایران درباره جزئیات این منشور همکاری روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: چهارمین نمایشگاه صنایع دستی کشور از ۱۳ تا ۱۸ آذرماه  در خراسان جنوبی برگزار شد که بوم‌بازار نقش پررنگی در آن داشت.

محمد احسان‌بخش افزود: در این نمایشگاه نمونه‌هایی از محصولات صنایع دستی روستاهای استان عرضه شد که برخی از آنها تولیدات روستاهای دوردست بود.

وی با اشاره به حضور هنرمندان صنایع دستی از سراسر کشور در این نمایشگاه اظهار داشت: از روز نخست افتتاح نمایشگاه تصمیم گرفتیم بین افرادی که در تولید محصولات روستایی فعالیت می‌کنند، همگرایی و هم‌فکری صورت بگیرد.

مؤسس بوم‌بازارهای ایران افزود: در مذاکرات به ایده جدیدی رسیدیم تا منشور همکاری بین استان‌هایی که همگرایی دارند امضا شود و از این پس برای برپایی نمایشگاه‌ها با محوریت بخش خصوصی بتوانیم تشکلی را ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه ۲۰ استان کشور امضا کننده این منشور بودند اظهار داشت: در این منشور برپایی بازارهای مشترک به منظور توسعه فروش محصولات روستایی، انتقال تجربیات و مهارت‌های مرتبط با کسب و کار روستایی مد نظر است تا تبادل تجربیات انجام شود.

احسان‌بخش گفت: در قالب این منشور می‌توانیم با همراهی افراد از استان‌های مختلف در بخش محصولات صنایع دستی و دامی برنامه بهبود تولید داشته باشیم.

وی افزود: همچنین برخی محصولات در روستاها تولید می‌شود که فاقد بسته‌بندی یا کنترل کیفی است لذا با کمک نهادهای مرتبط بهبود کیفیت تولید محصولات روستایی کشور نیز در این منشور دنبال می‌شود.

مؤسس بوم‌بازارهای ایران با بیان اینکه منشور مبادله شده در اختیار تمام استان‌های امضا کننده قرار گرفته است ادامه داد: در گذشته بسیاری از نهادها در برنامه‌های خود تک روی داشتند که به برکت حضور استاندار یک همگرایی پنهان بین نهادها و سازمان‌های استان به چشم می‌خورد لذا آن را به فال نیک می‌گیریم زیرا از بوم‌بازار که فعالیت کشوری است نیز شخص استاندار استقبال خوبی کرد.

وی اظهار داشت: منشور همکاری بین فعالان صنایع دستی استان‌های تهران، خوزستان، قزوین، خراسان رضوی، خراسان شمالی، ایلام، یزد، فارس، گیلان، همدان، سمنان، قم، کرمانشاه، زنجان، اردبیل، مازندران، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی امضا شد که این افراد به عنوان رابطان اولیه بوم‌بازار در استان‌های خود فعالیت را آغاز خواهند کرد.

احسان بخش گفت: در قالب این منشور روستاهای مستعد ایجاد بوم‌بازار یا مولد شناسایی خواهند شد همچنین می‌توانیم از این پس محصولاتی که دارای سه مشخصه تولید انبوه، کیفیت محصول و پایداری در تولید هستند را  به سازمان فروش بوم‌بازار معرفی کنیم تا روی تجاری‌سازی بر اساس برند عام این سازمان کار شود.

وی تاکید کرد: بوم‌بازار متعلق به یک استان یا شخص نیست بلکه یک فعالیت عام است که در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت تا از این طریق بتوانند محصولات خود را تجاری کنند.

مؤسس بوم‌بازارهای ایران با اشاره به تشکیل ۱۴ بوم‌بازار در روستاهای خراسان جنوبی اظهار داشت: در مجموع به طور میانگین بر اساس آمار ۶ ماه گذشته، ماهانه ۴۰ میلیون تومان محصولات روستایی به فروش می‌رسد در حالیکه قبل از ایجاد بوم‌بازارها شاید فردی حتی در ماه ۱۰ هزار تومان هم فروش نداشت.

وی ادامه داد: انتظار داریم نهادهای مرتبط با سیاست‌های رونق تولید ما را به عنوان بخش خصوصی در زمینه بوم‌بازار حمایت کنند گرچه در هر صورت برنامه‌های سازمان همچون روال گذشته پیش خواهد رفت تا شاهد خودباوری در روستاها و رونق اقتصادی باشیم.

چهارمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی خراسان جنوبی ۱۳ تا ۱۸ آذر ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی بیرجند دایر بود.