تهران-ایرنا-عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات شرکت‌های دانش بنیان گفت: دستگاه‌ها برای حمایت از این شرکت‌ها ۳۰ درصد بودجه خود را در اختیار آنها قرار دهند و اگر دولت نمی‌تواند برای نخبگان و فارغ التحصیلان اشتغالزایی کند، اجازه دهد خودشان برای اشتغال فعالیت کنند.

اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان ضمن اشاره به مشکلات شرکت های دانش بنیان گفت: بیش از دو دهه است که درباره شرکت های دانش بنیان فعالیت می کنند و آنها را در پارک های تحقیقاتی و علم و فناوری مستقر کردیم.  

وی افزود: براساس ماده ۴۷ برنامه چهارم توسعه شرکت های دانش بنیان شکل گرفته و توسعه یافتند که در سال ۸۲ این ماده را در قانون ۱۳ ماده ای حمایت از شرکت های دانش بنیان، دائمی کردیم. اما متاسفانه به اجرای آن توجه نشده  و تنها ۱۰ درصد از گردش مالی دولت متعلق به شرکت های دانش بنیان است و به خریدهای داخلی نیز توجه نشده است.

وی افزود: دستگاه ها برای حمایت از این شرکت ها ۳۰ درصد بودجه خود را در اختیارشان قرار دهند و اگر دولت نمی تواند برای نخبگان و فارغ التحصیلان اشتغالزایی کند، اجازه دهد خودشان برای اشتغال فعالیت کنند.

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: در مسیر اشتغال جوانان  و نخبگان سنگ اندازی میشود، بزرگترین حمایت از شرکت های دانش بنیان خرید کالاهای آنهاست، البته در حمایت از شرکت های دانش بنیان در ابتدای مسیر هم نیستیم و باید حمایت ها در رابطه با بیمه، معافیت های مالیاتی و گمرک افزایش یابد. مالکیت فکری و معنوی و صنعتی را باید نهادینه کرد، قانون این موضوع چندین سال در مجلس در دست بررسی است و بارها با دولت برای رفع مشکلات رایزنی کردیم؛ شرکت های دانش بنیان به جز دانش چیز دیگری ندارند، بنابراین باید از دانش و تصویب قوانین تسهیل کننده حمایت کرد.

دستاوردهای و مشکلات شرکت های دانش بنیان در جلسه علنی امروز- سه شنبه- مجلس شورای اسلامی با حضور سورنا ستاری معاون علم و فناوری رییس جمهوری و منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بررسی شد.