تهران - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین اعلام کرد که در این اتاق، کمیته تخصصی برای گسترش صادرات غیرنفتی تشکیل شده و در هفته‌های آینده نمادهایی از برنامه‌های اتاق در حوزه گسترش صادرات صنایع دستی و توریسم نهایی و اعلام می‌شود.

«مجیدرضا حریری» روز سه‌شنبه در نشست بررسی روابط اقتصادی ایران و چین که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، افزود: شرکت‌های چینی علیرغم فشارهای تحربم برای حضور در ایران، همزمان تحت فشار قوانین دائم التغییر در ایران نیز هستند.

وی تاکید کرد که اتاق بازرگانی مشترک، تنها به منافع اعضای ایرانی توجه نکرده و با نگاه برابر برای حفظ منافع اعضای چینی که در ایران مشغول به فعالیت هستند، تلاش می‌کند.

حریری ادامه داد: چین در سطوح مختلف رسمیت برجام را اعلام و خروج یکجانبه آمریکا از برجام را محکوم کرده‌ است. در شریط فعلی چین از معدود کشورهایی است که بان آن رابطه اقتصادی داریم و البته که حجم تجارت کنونی، هنوز متناسب با ظرفیت‌ها نیست.

وی با اشاره به تعداد حاضران در جلسه گفت: اراده خوبی برای کار کردن تجار دو کشور با یکدیگر وجود دارد اما نمی توانیم ادعا کنیم روابط اقتصادی چین و ایران از تحریم‌های آمریکا متاثر نیست.

رییس اتاق ایران و چین اعلام کرد: در اتاق مشترک به دنبال راه‌اندازی مرکز مطالعات روابط ایران و چین هستیم و همچنین فعالیت‌های تخصصی در حوزه بانوان و جوانان را در دستور کار داریم.

واردات ابریشم از چین تسهیل شود

رییس مرکز ملی فرش ایران از سفیر چین خواست که واردات ابریشم از این کشور با نرخ مناسب برای تهیه فرش دستباف تسهیل شود.

«فرشته دستپاک» روز سه‌شنبه در نشست بررسی روابط اقتصادی ایران و چین که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: قدیمی ترین ارتباط را با چین در حوزه فرش دستباف داشتیم. ماه گذشته بزرگترین تابلو فرش از تصویر جاده ابریشم توسط ۱۸۰ بافنده شهر اصفهان بافته و به یکی از بزرگترین موزه‌های چین اهدا شد.

وی با اشاره به واردات ابریشم افزود: ایران بزرگترین واردکننده ابریشم است و بیشترین واردات ابریشم از چین انجام می‌شود. امیدواریم امیدواریم با توجه به اهمیت و استراتژیک بودن فرش ، دولت چین تسهیلاتی را در خصوص واردات ابریشم برای بافندگان ایرانی قائل شود.

دستپاک ادامه داد: فرش همواره مظهر فرهنگ و سنت‌های ایران بوده و می‌توان گفت به نوعی تولید مشترک ایران و چین است. ۲۰ درصد صادرات فرش دست‌بافت شامل فرش‌های ابریشمی می‌شود این در حالی است که ۹۰ درصد ابریشم وارداتی از چین برای بافت فرش است.

رییس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: فرش دستبافت دومین تحریم آمریکا بود، این در حالی است که هشت میلیون نفر از راه بافت فرش ارتزاق می‌کنند و ۹۰ درصد تولیدات ما صادر می‌شود. خواهش من از رئیس جمهوری چین و سفیر این کشور در ایران این است که به ما کمک کنند تا تحریم‌های آمریکا را بی‌اثر کنیم و بتوانیم فرش ایران را از طریق چین به سایر کشورها صادر کنیم.