موضوع جلسه روسای انجمنهای هنری با مدیرکل هنرهای تجسمی به مساله مالیات هنرمندان و معافیت آن در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ و لزوم تبیین این امر برای عموم اختصاص یافت.
این جلسه با حضور هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، علی بوذری عضو انجمن تصویرگران ایران، امیر راد رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران، سیف الله صمدیان رییس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران، علی اشرف صندوق آبادی قائم مقام شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران، محمد مهدی صنعتی عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمه ساز ایران، فاطمه کرکه آبادی رییس هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران و هیربد همت آزاد مدیرعامل و رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان سفالگر تشکیل شد.
مدیرکل هنرهای تجسمی در این جلسه از روسای انجمن ها خواست که به طور شفاف وضعیت هنرمندان را در رسانه های عمومی برای مردم توضیح دهند و فلسفه معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی ـ هنری را بیان کنند.
مظفری افزود: عموم جامعه باید بداند که تعداد هنرمندان فقط همین چهل نفر بازیگر نیست و بین زندگی و درآمد هزاران عکاس و نقاش و خوشنویس و گرافیست و مجسمه ساز و غیره با تعداد محدودی سلبریتی تفاوت جدی وجود دارد.
دیدگاه مدیرکل هنرهای تجسمی و روسای انجمن های هنری بر این بود که وضعیت هنرمندان سلبریتی و بازیگران پردرآمد، قابل قیاس با تعداد بسیار زیاد هنرمندان رشته های دیگر مانند سفال و نقاشی و گرافیک و عکاسی و خوشنویسی و دیگر رشته های تجسمی نیست.
وی افزود: بسیاری از هنرمندان و فعالان فرهنگی ـ هنری با درآمدهای حداقلی کار هنری می کنند و از آنجا که حقوق ثابت ندارند، طبق قانونی که در سال ۱۳۸۰ تصویب شده از مالیات های مستقیم معاف اند و از اینکه این مساله همچنان در قانون باقی مانده، ابراز خشنودی کرده اما اعلام نمودند که مساله مهم این است که افکار عمومی نسبت به این موضوع باید روشن شود و مردم هنرمندان را صرفا به تعدادی بازیگر و یا خواننده پردرآمد تقلیل ندهند.
در هفته های اخیر اخیر انتشار اخباری در مورد حذف معافیت صددرصدی مالیاتی بخش فرهنگ و هنر در بودجه سال ۹۹ موجب نگرانیهای بسیاری شد. بر اساس یکی از بندهای پیشنویس یکی از تبصرههای لایحه بودجه سال آینده، تمام فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشمول ۵۰ درصد معافیت مالیاتی میشدند.
در این مدت نشست های متعددی در راستای مشکلات حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با مسوولان برگزار شد که می توان به نشست هماندیشی هنرمندان تئاتر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز سهشنبه ۱۲ آذرماه در ساختمان دفتر موسیقی معاونت هنری اشاره کرد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال انتشار اخباری مبنی بر حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه طی نامههای جداگانه به معاون اول رییس جمهور، رییس دفتر رییس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شد.
روسای انجمن های هنری پیشتر هم در گفت وگوهای رسانه ای و همچنین در بیانیه های صنفی دیدگاه خود را درباره مالیات هنرمندان مطرح کرده بودند.
بحث و تبادل نظرها پیرامون این مساله در نهایت به تصویب معافیت مالیاتی هنرمندان منتهی شد.