تهران- ایرنا- معاون توسعه مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، با اشاره به تغییرات در چارچوب سازمانی این وزارت‌خانه گفت: بعد از تبدیل شدن سازمان به وزارتخانه باید ظرف یک سال چارچوب سازمانی جدید خود را تبیین و اعلام کند.

محمد خیاطیان، با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها برای تغییراتی در بخش‌هایی از چارت سازمانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: از این رو بر اساس برنامه‌ریزی‌های جدید، موضوع تغییرات در بخش‌هایی از چارچوب سازمانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آغاز شده که امیدواریم نتایج مثبتی برای این وزارتخانه داشته باشد. در اولین قدم لزوم تشکیل اداره‌کل برنامه‌ریزی، ذیل معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس آغاز شده است.

خیاطیان ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در تبیین چارت جدید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید به آن توجه داشته باشیم، حذف اقدامات و فعالیت‌های موازی در این وزارتخانه است که در این خصوص نیز ادغام اداره‌کل امور مجامع و تشکل‌های مردم‌نهاد و اداره‌کل همکاری و توافق‌های ملی گردشگری را در دستور کار قرار داده‌ایم و این دو اداره‌کل با یکدیگر ادغام و ذیل معاونت گردشگری در قالب یک اداره‌کل جدید فعالیت خواهند کرد.

معاون توسعه مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به برخی از اخبار منتشرشده درباره حذف اداره‌کل امور مجامع و تشکل‌های مردم نهاد، تصریح کرد: این اداره‌کل حذف نمی‌شود بلکه با اداره‌کل همکاری و توافق‌های ملی گردشگری ادغام می شود و با توجه به اهمیت فعالیت این حوزه، یک نفر نیز به‌عنوان مشاور وزیر در امور تشکل‌های مردم‌نهاد منصوب خواهد شد.

خیاطیان در ادامه به موضوع تغییرات صورت‌گرفته در معاونت توسعه مدیریت و معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس این وزارتخانه پرداخت و گفت: اداره کل حقوقی و املاک با توجه به مأموریت و فعالیتی که دارد، به معاونت توسعه مدیریت منتقل خواهد شد و اداره‌کل برنامه‌ریزی و بودجه نیز ذیل معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس فعالیت خواهد کرد. تمام این تغییرات منوط به تأیید سازمان اداری و استخدامی است و در صورت تأیید این سازمان اعمال خواهد شد.

بیش از ۸ سال بود که موضوع تبدیل سازمان به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شده و همواره مخالفان و موافقی در مورد آن اظهار نظر کرده‌اند. سرانجام نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تصویب کردند که پس از تایید شورای نگهبان در تاریخ ۲۶ مرداد از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری ابلاغ شد.
رئیس جمهوری ۲ روز بعد (۲۸ مرداد ۱۳۹۸) در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون تشکیل «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» را برای اجرا به نهاد ریاست جمهوری و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد. حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی همچنین در حکمی علی اصغر مونسان را به سرپرستی این وزارت تازه تاسیس منصوب کرد. وی با ۱۶۳ رأی موافق، ۸۷ رای مخالف، ۵ رای ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده حاضر در جلسه  مجلس شورای اسلامی (سه‌شنبه دوازدهم شهریور)، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شد.