رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل روز سهشنبه در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری با پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی اظهارداشت: تدوین راهکار تجاریسازی و تولید محصولات بر پایه نشاسته سیبزمینی و بهرهبرداری از دانش فنی و فرآیند تولید نشاسته با قابلیتهای صنعتی از اهدف مهم این تفاهمنامه است.
مهران اوچیاردبیلی با بیان اینکه این همکاریها، همافزایی و توانمندسازی واحدهای جهاد دانشگاهی را بدنبال خواهد داشت، افزود: با بهرهگیری از دانش فنی پژوهشکده، ساخت پایلوت نیمهصنعتی تولید نشاسته پلیمری در قالب طرح فناورانه با حمایت دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی و استانداری اردبیل و با همکاری پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی پایلوت نیمهصنعتی تولید نشاسته پلیمری به عنوان طرح کلان ملی استانی از اولویتهای جهاد دانشگاهی استان اردبیل است، گفت: این واحد با راهاندازی پایلوت نیمهصنعتی تولید نشاسته پلیمری میتواند بخشی از نیاز کشور به این محصول وارداتی را تامین و به اقتصاد کشور و استان کمک کند.
او بیانکرد: در استان اردبیل ۷۵۰ هزار تن سیبزمینی تولید میشود که ۲۵۰ هزار تن آن درجه سه و چهار است که میتوان از آن برای تولید نشاسته پلیمری در صنعت حفاری استفاده کرد.
رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی نیز در این جلسه با بیان اینکه گروه بیوتکنولوژی صنعتی این پژوهشکده با تلاش شبانهروزی به دانش فنی تولید نشاسته پلیمری دست یافته ، گفت: این پژوهشکده، دانش فنی تولید محصول و فرآیند مشتمل بر پروتکل فرآیند تولید و کلیه تجهیزات و الزامات مربوط به تولید محصول در اختیار جهاد دانشگاهی استان اردبیل قرار میدهد.
مسعود کمبرانی با اشاره به اینکه تولید این محصول در راستای رفع نیازهای صنعت نفت است، تصریح کرد: با توجه به اینکه در استان اردبیل سطح زیر کشت سیبزمینی بسیار بالا است به همین خاطر در تلاش هستیم تا نشاسته سیبزمینیهای درجه سه و چهار را به نشاسته حفاری تبدیل کنیم که ارزش افزوده بالایی دارد.
وی افزود: پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاد دانشگاهی تمام توان و نیروی انسانی خود را برای راهاندازی خط تولید نشاسته حفاری در صنعت نفت در استان اردبیل بکار خواهد گرفت.