به گزارش ایرنا خانم «هوا چون اینگ» روز سه شنبه در کنفرانس خبری در پکن در جمع خبرنگاران افزود: چین همچنین طرفدار دفاع از حقوق و منافع قانونی ورزشکاران پاک کشورها است و به طور واقعی از عدالت، انصاف و خلوص ورزش های بین المللی محافظت می کند.
او گفت: روسیه عضو مهمی از خانواده بین المللی المپیک است و تعداد زیادی از ورزشکاران سطح بالا در این کشور عاشق المپیک هستند آن ها سالم و پیشرفته اند و در توسعه المپیک سهم مثبتی ادا کرده اند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه با اشاره به انتقاد معدودی از کشورها از وضعیت حقوق بشر چین اعلام کرد: کشورهای ذی ربط با نادیده گرفتن واقعیات، به طور بی اساس وضعیت حقوق بشر چین را مورد انتقاد قرار داده اند پکن قاطعانه با آن مخالف است.
هوا گفت: امسال برابر با هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین است کشور در این ۷۰ سال شاهد تغییرات تاریخی بوده و در زمینه حقوق بشر به پیشرفت های تاریخی رسیده است.
وی افزود: دولت و مردم چین اهمیت زیادی به توسعه حقوق بشر می دهند و ضمن پایبندی بر مفهوم انسان محور و تلفیق اصل جهانی بودن حقوق بشر و واقعیت خود، حق بقا و توسعه را به عنوان نخستین حقوق اساسی بشر در نظر گرفته و مسیر توسعه حقوق بشر هماهنگ با وضعیت و ویژگی خود یافته است.
این مقام چینی افزود: چین مساله خوراک و پوشاک یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر از مردم را حل کرده، ۸۵۰ میلیون نفر را از فقر رهایی بخشیده، اشتغال ۷۷۰ میلیون نفر را تامین کرده و زندگی ۲۵۰ میلیون نفر از جمعیت سالخورده، ۸۵ میلیون معلول و بیش از ۶۰ میلیون نفر با درآمد پایین را تضمین کرده است چین همچنین پردامنه ترین سازوکار آموزشی، بزرگ ترین سازوکار تامین اجتماعی، سیستم پزشکی و بزرگ ترین سازوکار انتخابات مردمی را در جهان ساخته و فصل تاریخی در زمینه توسعه حقوق بشر ایجاد کرده است.
هوا در ادامه در ارتباط به تحریم های آمریکا در مورد حقوق مسلمانان سین کیانگ اعلام کرد: ۷۵ درصد مسلمانان بزرگسال در آمریکا گفته اند که در جامعه آمریکا تبعیض جدی علیه آنان وجو دارد لذا جامعه جهانی دلیل کامل دارد که نگران وضعیت حقوق بشر مسلمانان در آمریکا باشد.
وی در واکنش به حمله فرمانده ستاد ارتش آمریکا در اقیانوس هند و آرام به چین گفت: بر اساس نتیجه یک تحقیقات ۵۰ درصد مسلمانان آمریکایی معتقدند که در سال های اخیر، مسلمان شدن در آمریکا دشوارتر شده است.
هوا افزود: بر اساس گزارش منتشر شده توسط کمیسیون روابط اسلامی آمریکا از سال ۲۰۱۶ تا کنون تعداد گروه های ضد مسلمان در آمریکا دو برابر شده است در میان فعالیت های ضد مسلمانی آمریکا در سال ۲۰۱۷، بیش از یک سوم آن توسط نهادهای دولتی تحریک شده و مورد تشویق قرار گرفته است.