تهران- ایرنا- این که غذاهای خاصی را هوس می‌کنیم، در کارکرد مغز و برخی فاکتورهای خارجی چون استرس و خستگی ریشه دارد.

به گزارش تارنمای روزنامه «استاندارد»، هوس غذایی به میل شدید برای خوردن یک غذای خاص اطلاق می‌شود. ما اغلب غذاهای سرشار از چربی و قند مانند غذاهای فرآوری شده را هوس می‌کنیم، زیرا مصرف این نوع از مواد غذایی باعث می‌شود مغز هورمون‌هایی را آزاد کند که حس خوب ایجاد می‌کنند. هوس‌های غذایی به مراکز پاداش و حافظه مغز ارتباط دارند که باعث می‌شود هوس خوردن غذایی را بکنیم که حس خوبی نسبت به آن داریم.

هوس‌های غذایی همچنین ممکن است در اثر عوامل خارجی مانند افسردگی، خستگی و کمبود خواب ایجاد شوند. تحت استرس، بدن ما هوس کربوهیدرات می‌کند که مصرف آن با بالا بردن میزان سروتونین اثر آرامش بخش دارد. خوردن غذاهایی که ترکیبی از چربی و قند هستند نیز هورمون‌های استرس را کاهش می‌دهد.

اگرچه باور عموم بر آن است که هوس‌های غذایی از وجود یک مشکل جسمی حکایت دارند، اما هیچ مدرک علمی برای اثبات این فرضیه وجود ندارد. البته این امر در مورد ولع برای خوردن نمک مصداق ندارد. کمبود سدیم در فرد میلی شدید برای خوردن غذاهای شور ایجاد می‌کند.