تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: ارتقای کیفیت آموزش فنی و حرفه‌ای نیازمند سرمایه‌گذاری است و بودجه پیشنهادی سال ۹۹ برای این دانشگاه به عنوان بازوی آموزش مهارتی کشور کافی نبوده و پاسخگوی هزینه‌های جاری نیست.

ابراهیم صالحی عمران روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه ایرنا گفت: از آنجا که بودجه در نظرگرفته شده برای دانشگاه فنی و حرفه ای بر اساس شاخص های آموزش عالی صورت نگرفته است و این دانشگاه از این منظر زیر مجموعه آموزش عالی در سازمان برنامه و بودجه کشور قرار نمی گیرد، این مبلغ کفاف هزینه های جاری دانشگاه را نمی دهد.

صالحی عمران با اشاره به اینکه بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای بیشتر بر اساس سرانه های دانش آموزی اختصاص می یابد، اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه ای ۱۷۶ دانشکده و ۱۸۰ هزار دانشجو دارد و با محاسبه هر نوع شاخصی در مقایسه با سایر دانشگاه ها، معلوم می شود که بودجه درنظرگرفته شده متناسب با هزینه های دانشگاه نیست.

وی ادامه داد: هزینه های جاری دانشگاه، سلف سرویس، آموزش، حق التدریس، فرهنگی، پژوهشی، گرنت ها و غیره را شامل می شود بنابراین لازم است تا به دانشگاه فنی و حرفه ای نیز مانند سایر دانشگاه ها نگریسته شود چرا که دانشگاه در بخش هزینه های جاری با کمبودهای بسیاری روبه رو است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد: در زمان حاضر ۲۰ هزار نیروی حق التدریس و یکهزار کادر آموزشی در این دانشگاه فعالیت می کنند، با وجود این نسبت استاد به دانشجو در وضعیت خوبی قرار ندارد و با نیروی ثابت هیات علمی روبه رو هستیم. از سویی دیگر دانشجویان مهارتی باید ۳۰ درصد از جمعیت دانشجویی کشور را تشکیل دهند در حالی که چنین نیست.

آموزش های مهارتی؛ حلقه مفقوده آموزش عالی

صالحی عمران در ادامه بر اهمیت آموزش مهارتی و نیاز به آن در کشور اشاره و عنوان کرد: تمامی مسوولان معتقدند که آموزش مهارتی مهم و نیاز کشور است. این نوع از آموزش جایگاه ویژه ای در سخنان مسوولان یافته است در حالی که آنچه اجرا می شود متناسب با اهداف نیست و حتی نیازهای کمی را نیز جبران نمی کند.

وی تاکید کرد: دانشگاه فنی و حرفه ای دارای ۲ هزار و ۲۰۰ کارگاه است. حدود ۷۰ درصد آموزش ها در این دانشگاه عملی است و تنها حدود ۳۰ درصد از آن ها نظری است. بنابراین حتی اگر هزینه های جاری را کنار گذاریم، بودجه درنظرگرفته شده برای ارتقای تجهیزات و کارگاه ها کافی نبوده و کمبود وجود دارد. دستگاه ها و تجهیزات کارگاهی ما قدیمی و به روز نشده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اظهار داشت: هزینه های سلف سرویس دانشگاه حدود ۳۱۰ میلیارد تومان است در حالی که بودجه اختصاص یافته به این بخش حدود ۷۰ میلیارد تومان است. چنین شرایط در باره هزینه های فرهنگی دانشگاه نیز صدق می کند.

صالحی عمران افزود: در باره بهبود شرایط بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای بارها با مسوولان سازمان برنامه و بودجه کشور مکاتبه کرده ایم و در این زمینه توجه جدی را خواستاریم.

وی گفت: اگر به دنبال حل مشکل اشتغال در کشور هستیم، باید مسیر آموزش فنی و حرفه ای را اصلاح کنیم.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به اشتغال پذیری ۷۰ درصدی دانش آموختگان این دانشگاه، عنوان کرد: مسوولان عالی کشور بر لزوم توسعه و تقویت آموزش های مهارتی در کشور بارها تاکید کرده اند. در صورتی که به دنبال تحقق اهداف واقعی در این مسیر هستیم، سازمان برنامه و بودجه باید حمایت مالی متناسب را از این دانشگاه به عنوان پایگاه اصلی توسعه مهارت های آموزشی صورت دهد.