جیرفت - ایرنا - به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان، اجرای طرح‌های آبخیزداری طی ۲ سال گذشته در جنوب استان باعث افزایش سطح آب سفره‌های زیرزمینی شده است.

سیدمصطفی آیت اللهی موسوی عصر چهارشنبه در بازدید از طرح‌های آبخیزداری قلعه‌گنج با بیان اینکه پروژه‌های آبخیزداری با هدف جلوگیری از خشکسالی، کنترل سیلاب، مهار روان آب‌ها و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی اجرا می‌شود اظهار داشت: اجرای چنین طرح‌هایی طی سالهای ۹۷ و ۹۸ منجر به افزایش سطح آب‌های زیر زمینی، پیشگیری از فرسایش خاک و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی  شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان نیز با تاکید بر اینکه آبخیزداری مهمترین راهکار مقابله با خشکسالی است گفت: در سال جاری پروژه آبخیزداری پخش سیلاب حوزه آبخیز چاه دادخدا  شهرستان قلعه‌گنج با عملیات‌های خاکی و سرریز سنگی ملاتی به حجم بیش از ۲۰۰ هزار متر مکعب در حال اجرا است.

حمزه احمدی افزود: این طرح در هر بارندگی ظرفیت کنترل سه میلیون متر مکعب سیلاب را دارد. 

وی ادامه داد: این پروژه با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی در حال اجرا بوده و تا کنون در این مسیر عملیات اجرایی یک بند خاکی به اتمام رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان بیان کرد: از ابتدای دولت دوازدهم تا کنون ۱۰۰ طرح آبخیزداری با اعتبار ۷۵۱ میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال در هفت شهرستان جنوبی کرمان اجرا شده است.

در بارندگی‌های ابتدای امسال، حدود ۳۵۰ هزار هکتار از حوضه های آبخیز، ۳۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی، ۳۰۰ آبادی و همچنین مناطق شهری فاریاب، رودبار جنوب، قلعه گنج و زهکلوت به واسطه وجود طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری از خطر بروز سیلاب مصون ماندند.
اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان مستقل از مرکز استان، هفت شهرستان را تحت پوشش دارد.