آب، برق و راه الفبای آبادانی هر منطقه است و "جهان آباد" پس از سالها هجی کردن این کلمات توانست مشق آبادانی را بنویسد. اشتباه نکنید "جهان آباد" روستایی مهجور و محروم از آبادانی نیست، بلکه یکی از مناطق ویژه اقتصادی کشور است که باید فرشی قرمز زیر پای سرمایه گذاران ایرانی و خارجی پهن کند.
این طرح کلان اقتصادی دو هزار هکتاری ۱۵ سال پیش در سفر رهبر معظم انقلاب به همدان مصوب شد و از آن زمان جهان آباد برای آبادشدن تنگی و تلخی های بسیار کشیده اما با اتفاق هایی که امسال رخ داد قدری از غم و غصه هایش کاسته شد و به قول معروف آبی زیر پوستش افتاد.
کاتالیزوری برای جهانآباد
با سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به همدان در تاریخ ۲۶ مرداد امسال و بازدید از جهان آباد که حکم کاتالیزوری برای دست اندرکاران بود، دستورهای لازم برای شتاب دهی به این طرح کلیدی و راهبردی را صادر کرد.
رضا رحمانی در این بازدید با تاکید براینکه دولت برای تامین و توسعه زیرساخت شهرک ها، مناطق ویژه و نواحی اقتصادی از هیچ کمکی دریغ نمی کند به مسئولان همدان ماموریت داد برای آبادانی جهان آباد آستین همت را بالا بزنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به مزیت های منحصر به فرد این منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد و با توجه به شاخص هایی همچون همجواری با چند استان، سهولت دسترسی به بازارهای مصرف داخلی و خارجی و فراهم بودن زیرساخت ها، سرمایه داران را برای سرمایه گذاری در این مکان فراخواند.
جهان آباد و یک دنیا خوبی
اما جهان آباد چه مزایایی دارد؟ رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت همدان در پاسخ به خبرنگار ایرنا گفت: صدور مجوز ساخت و پایان کار به صورت رایگان، تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ورود ماشین آلات خط تولید و ابراز و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی، معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات مهمترین مزیت های سرمایه گذاری در جهان آباد است.
حمیدرضا متین علاوه بر این مزایا، دسترسی سریع و آسان به نقاط مختلف کشور از طریق خطوط ریلی و جاده ای و فاصله مناسب با پایتخت را از دیگر ویژگی های اختصاصی جهان آباد برشمرد که سرمایه گذاران را برای مشارکت در این منطقه ترغیب می کند.
به گفته وی در جهان آباد محدودیتی برای استقرار صنایع وجود ندارد و طیف گوناگونی از واحدهای تولیدی می توانند مستقر شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه بسیاری از شهرک های صنعتی مانند ساوه، قزوین و اراک اشباع شده اند گفت: امکان استقرار صنایع جدید در مناطق یاد دشده وجود ندارد و راه اندازی این واحدها به سمت جهان آباد هدایت می شود که با آغوش باز پذیرایشان هستیم.
متین واگذاری زمین ارزان قیمت و برخورداری از تخفیف و بسته های حمایتی دولت را از دیگر فواید سرمایه گذاری در این منطقه ویژه برشمرد و تاکید کرد: اختلاف قیمت زمین در جهان آباد با دیگر مناطق ویژه اقتصادی و شهرک های صنعتی بسیار فاحش است و توصیه می کنیم سرمایه گذاران از کنار این مولفه ها ساده نگذرند.
وعده هایی که محقق شد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان آینده روشنی را برای جهان آباد پیش بینی کرد و گفت: هر کدام از مناطق ویژه اقتصادی کشور کاربری به خصوصی دارند و جهان آباد نیز برای احداث صنایع بزرگ و سنگین مانند پتروشیمی، فولاد، پالایشگاه و صنایع تبدیلی در نظر گرفته شده است.
محمدرضا بادامی ادامه داد: از آنجایی که تاسیسات ایجاد شده در این منطقه کفاف فعالیت صنایع سنگین را نمی داد، با دستور صریح وزیر صنعت، معدن و تجارت ایجاد پست های جدید برق قوی توسط شرکت برق باختر در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه جهان آباد ردیف اعتباری ملی ندارد و منابع مالی مورد نیاز باید از طریق استان تامین شود، افزود: با دستور وزیر سه میلیون متر مکعب آب مورد نیاز شهرک نیز تخصیص و با همکاری وزارت نیرو خطوط انتقال آب خریداری می شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان تاکید کرد: حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت گره از مشکلات این طرح کلان گشود و قول هایی نیز برای هدایت شرکت های اقماری وزارتخانه همچون ایمیدرو به سمت جهان آباد داده شد که امیدواریم به سرانجام برسد.
به گفته بادامی سفر وزیر صمت تاثیر بسزایی در شتاب جهان آباد داشت زیرا بسیاری از مسائل نیازمند هماهنگی بین وزرا بود که به خوبی این تعامل ایجاد شد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی همدان به آخرین وضعیت منطقه ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: شبکه های آب و برق تامین شده و زیر ساخت های راه، معابر، جاده ورودی و پل ها نیز احداث و در حدود ۲۰۰ هکتار از مساحت شهرک برای واگذاری به سرمایه گذاران آماده است.
وی به سرمایه گذاران اطمینان خاطر داد که آماده سازی دیگر قطعات نیز به مرور با استقرار صنایع و تقاضاهای جدید اجرا و همگام و متناسب با پیشرفت استقرار صنایع امکانات و زیرساخت های جهان آباد نیز تکمیل می شود.
سرمایهگذارم آرزوست
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی هم منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد را عامل صنعتی شدن همدان می داند و هرچند این طرح غفلت و بی مهری های بسیاری متحمل شد اما به زودی سرمایه گذارن برای ورود به آن صف می کشند و تمام خاطره های بد را از یاد می برد.
به گفته امیر خجسته برخی موانع و تنگ نظریها سرمایه گذاران را فراری داده اما حالا در سایه همدلی و همزبانی مسئولان در کمترین زمان مجوزهای لازم برای سرمایه گذاری صادر میشود.
وی نوید از سرگیری پتروشیمی هگمتانه و آمادگی چند سرمایه گذار خارجی در جهان آباد را به مردم داد و از سرمایه داران خواست این فرصت کم نظیر را غنیمت دانسته و ساده از کنارش عبور نکنند.
همدان تشنه صنایع مادر
استاندار همدان نیز برخورداری از صنایع مادر را حق این استان دانست و گفت: در سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به همدان، استقرار یکی از صنایع مادر در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد را خواستار شدیم که امیدواریم خواسته ما اجابت شود.
سیدسعید شاهرخی موقعیت جهان آباد را در غرب کشور بی نظیر ذکر کرد و افزود: اگر چه همدان شهر صنعتی نیست اما صاحب چندین برند خوشنام بین المللی است که توانسته به خوبی قدرت خود را در تولید و تجارت نشان بدهد.
آرزوی استاندار ما را هم آرزومند کرد و حالا که "جهانآباد" تبدیل به جهانی آباد شده و فرش قرمزش را زیر پای سرمایه گذاران پهن کرده باید منتظر بمانیم و ببینیم کدام صنایع برای آمدن به این منطقه پیشقدم شده و اولین چراغ این خانه را روشن می کنند.