بهرام عظیمی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره اینکه با وجود بخشی برای مستند در جشنواره فیلم فجر برگزاری جشنوارهای مستقل برای سینمای مستند ضروری است، یا باید این بخش در جشنواره فجر حذف شده و فقط در جشنواره سینماحقیقت متمرکز شود، گفت: این سوال اصلا ربطی به هنر و برگزاری جشنواره ندارد و بیشتر به پول، بیتالمال و ولخرجی مربوط است و جهتدهی دارد.
وی افزود: جشنواره باید خوب برگزار شود، اگر جشنوارههایی که در کشور ما برگزار می شود خوب باشد و جایگاه خوبی داشته باشد، وجود یک جشنواره مستقل هم برای مستند اشکالی ندارد.
عظیمی تاکید کرد: مستند هم باید در جشنواره فجر باشد هم جشنواره مستقل داشته باشد هم در شهرستان ها در مورد مستند صحبت شود؛ به شرطی که نمایش فیلمها درست باشد، افتتاحیه و اختتامیه درستی داشته باشیم، افراد مناسبی دعوت شوند و کارگاه های تخصصی و آموزشی زیاد و مناسب باشد، اگر تمام این موارد در هر جشنوارهای وجود داشته باشد به نفع سینمای مستند آن مملکت است.
سازنده انیمیشن تهران ۱۵۰۰ ادامه داد: جشنواره فجر جشنواره مهمی است، مشکلی که کارگردانان انیمیشن و مستندسازان دارند این است که می خواهند دیده شوند و اینکه فقط در جشنواره تخصصی شرکت کنند خوب است ولی آثارشان باید همراه با دیگر کارگردانان سینمایی داوری و نقد شود به این دلیل جشنواره فجر جایگاه ویژه ای برای آنها دارد و تشویق در این جشنواره های عمومی برای آنها مهمتر و تشویقکنندهتر است.
وی در مورد این دوره از جشنواره سینماحقیقت و کارگاه های تخصصی آن گفت: جشنواره هر سال شلوغتر می شود، امسال حتی سالنهای نمایش فیلم ها هم در بیشتر نوبتها پُر است. بعضی جشنواره ها پاتوق هنری می شود و علاقهمندان حتی با سختی در آنها شرکت می کنند.
این مدرس کاریکاتور افزود: اگر در این کارگاهها حتی دو مستندساز، تصویربردار یا فیلمنامهنویس خوب آموزش ببیند هم برای آینده سینمای مستند ما کافی است.
عظیمی خاطرنشان کرد: فضای جشنوارهها برای برقراری ارتباط با مستندسازان خارجی یا ایرانی مطرح مفید است و در حین فیلم دیدن و شرکت در کارگاهها می توان این ارتباطات را برقرار کرد که برای هنرجویان و علاقهمندان بسیار مهم است.
به گفته عظیمی لازم نیست به جای یک پردیس سینمایی جشنواره در چند سینما برگزار شود، زیرا این جشنواره فقط برای افراد علاقهمند سینمای مستند است، یا وقتی یک فرد عادی به سینما می رود بیشتر با هدف تفریح است و کمتر قصد دیدن فیلم مستند را دارد که یک سالن فیلم مستند دارد، جای مستند در جشنواره هاست و می توان مثلا دو سینما را به نمایش فیلم مستند اختصاص داد.
سیزدهمین و جشنواره بینالمللی سینماحقیقت در بخش مسابقه ملی شامل ۶۲ فیلم است. از این تعداد ۲۷ فیلم به گونه مستند کوتاه، ۱۵ فیلم به گونه مستند نیمهبلند و ۲۰ فیلم به گونه مستند بلند اختصاص دارند که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیفالله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده دارند.
در بخش مسابقه بینالملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از ۱۰۰ کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، ۵۴ فیلم در ۷ بخش مسابقه و غیررقابتی پذیرفته شدهاند. در بخش مسابقه بینالملل به تفکیک ۸ مستند کوتاه، ۸ مستند نیمهبلند و ۸ مستند بلند نمایش دارند، زلاتینا روسوا، مهرداد اسکویی و کارول پیشاروک این بخش را داوری میکنند. همچنین نمایشهای ویژه ۸ فیلم و پرتره شامل ۸ فیلم می شود.
جایزه شهید آوینی ویژه نمایش و تقدیر از فیلمهای مستند منتخب حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش ویژه جشنواره بینالمللی سینماحقیقت برگزار میشود و امسال ۲۹ فیلم در آن شرکت دارند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربانپور است.