بیرجند - ایرنا - نظارت بر عملکرد ناوگان حمل و نقل عمومی برون‌شهری مسافری در محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی با استفاده از سیستم‌های نظارتی آنلاین (سپهتن) تشدید می‌شود.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: علاوه بر انجام کنترل‌های لازم از طریق نظارت میدانی نمایندگان اداره کل راهداری، پلیس راه و انجمن صنفی، نظارت بر عملکرد رانندگان و شرکت‌های حمل و نقل با استفاده از سیستم‌های ‌نظارتی آنلاین سپهتن ( سامانه پایش و نظارت هوشمند تردد ناوگان حمل و نقل جاده‌ای ) صورت می‌گیرد.

 مهدی گرجی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: با افزایش تقاضا برای سفر به ویژه در ایام خاص و یا در راه ماندن خودروها به دلیل شرایط محیطی از جمله اجرای طرح‌های زمستانی و یا تردد ناوگان حامل زائرین از کشورهای همسایه، گاهی اوقات ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه ناوگان حامل زائرین خارجی در راه متوقف شده و سرگردانی مسافران را به دنبال داشته است.

وی گفت: سامانه سپهتن این قابلیت را برای شرکت‌های حمل و نقل مسافر فراهم می‌سازد تا به صورت ۲۴ ساعت، نظارت و مدیریت بهتری بر روی ناوگان تحت پوشش خود داشته باشند.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری خراسان جنوبی تصریح کرد: کارشناسان مرکز مدیریت راه‌های استان آموزش‌های لازم را در این خصوص فرا گرفته‌اند.

وی یادآور شد: با استفاده از این سامانه زمان دقیق توقف ناوگان، مشخصات راننده، شرکت حمل و نقل مسافر اعزام کننده ناوگان، مدت زمان رانندگی و توقف‌های صورت پذیرفته ناوگان توسط هر یک از رانندگان و تصاویر رانندگان در زمان‌های متوالی به منظور نظارت بهینه در دسترس کارشناسان اداره کل قرار می‌گیرد.

گرجی ادامه داد: هماهنگی‌های لازم با تشکل‌های صنفی استان انجام شده است تا در صورت اطلاع‌رسانی از سوی مرکز مدیریت راه‌های استان مبنی بر نیاز به ناوگان برای انتقال مسافران، در حداقل زمان ممکن نسبت به تأمین ناوگان با استفاده از شرکت‌های حمل و نقل مسافر موجود در نزدیکترین شهرستان محل توقف ناوگان در راه مانده اقدام کنند.

وی یکی از مزیت‌های این روش را ارائه خدمات مناسب در حداقل زمان ممکن دانست و گفت: همچنین جلوگیری از سرگردانی مسافران در اطراف جاده، تسریع در انتقال مسافران به محلی امن و تامین ناوگان، کاهش ترافیک جاده‌ای و جلوگیری از بروز تصادفات احتمالی از دیگر مزیت‌ها است.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری خراسان جنوبی افزود: مکاتبات لازم با دستگاه‌های مرتبط از جمله جمعیت هلال احمر، مرکز فوریت‌های پزشکی و نیروی انتظامی انجام می‌شود تا در صورت مواجهه با توقف ناوگان در طول مسیر به هر علت مراتب را به سامانه ۱۴۱ در حداقل زمان ممکن اطلاع دهند.

در حال حاضر ۶ پایانه مسافری عمومی فعال، یک انجمن صنفی کارفرمایی فعال، یک انجمن صنفی کارگری رانندگان، یکهزار و ۶۵۰ راننده مسافربری فعال، ۲۵۳ دستگاه ناوگان اتوبوسی، ۱۴۵ دستگاه ناوگان مینی بوسی و ۲۱۹ دستگاه ناوگان سواری فعال در این استان به هموطنان خدمات ارائه می‌کنند.