به گزارش خبرنگار ایرنا، ارسلان زارع روز پنجشنبه در همایش هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان گیلان در استانداری افزود : اگر پژوهش ها و پایان نامه های دانشجویی با کیفیت خوب در قفسه های دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی بماند و استفاده عملیاتی و کاربردی از آنها نشود، برای توسعه یافتگی ثمربخش نخواهد بود.
وی با بیان اینکه مطلب یاد شده به طور قطع از دغدغه های پژوهشگران است، اظهار داشت : باید بتوانیم در قالب بخش های مختلف به ویژه در گیلان در حوزه های کشاورزی، صنعت و گردشگری از پژوهش های کاربردی، با کیفیت خوب و راهگشا استفاده بیشتری ببریم.
زارع خاطر نشان کرد : همه به ویژه مدیران دستگاه های اجرایی باید بپذیریم که برای مدیریت چالش ها؛ رویکردهای کارشناسی و مبتنی بر تحقیق و پژوهش را به عنوان اصل مدیریت اثربخش که بتواند پیوند بیشتری با بخش صنعت، کشاورزی، گردشگری، دانشگاه، مراکز آموزشی، پژوهشی و پژوهشگران ایجاد کند، مورد توجه قرار دهیم.
وی عنوان کرد : همچنین باید مهارت افزایی دانشجویان، دانش آموختگان و پژوهشگران به تناسب نیازهای صنعت، کشاورزی و سایر بخش های استان مد نظر بخش های مربوطه قرار گیرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: همانگونه که در سال های اخیر جایگاه علم و دانش، تولید علم و فناوری و شاخص های مرتبط با آن از جمله پژوهش ها و مقالات در سطح دنیا، جایگاه نخبگان و جمهوری اسلامی ایران ارتقاء یافته، می توانیم به پشتوانه پژوهشگران به ویژه دانشجویان و دانش آموختگان خود این سیر شکوفایی و بالندگی را استمرار بخشیده وبا شتاب بیشتری پیش ببریم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان با بیان اینکه ارتقاء کمی و کیفی تولیدات علمی یکی از مهمترین مولفه های توسعه یافتگی است، تصریح کرد: بی گمان تحقیق و پژوهش از راه های اصلی تحقق این مهم است و ما باید بر اساس رویکردهای جدید که دولت تدبیر و امید حمایت کرده و در تدوین قانون برنامه ششم توسعه به این موضوع نگاه ویژه داشته، بتوانیم با حمایت دولت البته نه فقط با بودجه دولتی، سهم بهتر و بیشتری از اقدمات پژوهشی در استان داشته باشیم.
وی عنوان کرد : صاحبان صنایع، حرف، مشاغل و بخش خصوصی پرتلاش باید مشارکت بیشتری در این امر داشته باشند و مدیران دستگاه های اجرایی به موضوع یک درصد اعتبارات هزینه ای دستگاه ها در امر پژوهش توجه جدی داشته باشند و در چارچوب پژوهش و فناوری حداکثر بهره را ببرند، ضمن اینکه مدیران دستگاه ها برای بهره مندی از پژوهشگران باید از حداکثر اختیارات شان استفاده کنند.
زارع در ادامه افزود : در شرایط کنونی اقتصاد کشور که متاثر از تحریم های ظالمانه و غیرقانونی است، دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و مراکز پژوهشی معتبر می توانند با افزایش تولیدات علمی، بهره گیری از ظرفیت داخل و استفاده از پژوهشگران جوان و خلاق راهگشای تنگناها در استان و کشور باشند.
وی با بیان اهمیت و جایگاه پژوهش و پژوهشگران خاطر نشان کرد: پژوهشگران در طول سال باید مورد توجه قرار گیرند، تمام دنیا نیز موفقیت هایشان را از این طریق به دست آوردند، زمانی که این اهتمام جدی وجود داشته باشد، ارتقاء رتبه علمی، پژوهشی، مراکز علمی و پژوهشگران ما در دنیا خود به خود محقق می شود.
زارع همچنین با اشاره به فرهنگ غنی مردم گیلان و پیشتازی آنان در عرصه های مختلف اجتماعی، علمی، پژوهشی و برخورداری از چهره های ماندگار از جمله زنده یاد پرفسور فضل الله رضا تصریح کرد: همه مردم ایران به جایگاه رفیع فرهنگی و اجتماعی مردمان گیلان آگاهند، هر چند که گاهی ممکن است سناریونویسی برای سریال تلویزیونی به عواطف و احساسات مردم دقت نداشته و موجب جریحه دار شدن خاطر مردم شود.
وی اضافه کرد: البته صدا و سیمای جمهوری اسلامی کوشش کرد با پخش فیلم هایی قبل از سریال وارش یک بار دیگر به عظمت، شکوه فرهنگ و دلاوری مردم گیلان احترام بگذارد تا رنجش خاطری را که از بابت بخشی از دیالوگ سریال برای گیلانیان ایجاد شده بود، از بین ببرد.
در پایان این مراسم ۲۲ نفر از پژوهشگران و فناوران برتر استان گیلان تجلیل شدند.