محمدعلی طالبی روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که با حضور جمعی از مسوولان و فعالان صنایع و محققان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یزد برگزار شد افزود: شناسایی دانشآموزان علاقهمند به فعالیتهای تحقیقاتی و ایجاد زمینه مناسب برای ارتقای علمی آنها باید جدی گرفته شود.
رییس شورای آموزش و پرورش استان ادامه داد: اگر فرهنگیان و سایر عوامل در مدارس از ظرفیتهای دانشآموزان برای فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی استفاده کنند آینده کشور و نظام در بسیاری از مسائل و آینده خوب تامین میشود.
استاندار یزد گفت: اگر در کشور در بخشهای مختلف به دنبال تحول هستیم بدون شک باید ابتدا از مدارس و در بین دانشآموزان به خصوص در هنرستانها به دنبال کارهای پژهشی و علمی و ایجاد انگیزه در بین نسل جوان باشیم.
طالبی اظهارداشت: نظام رسمی ما با وضعیتی که هماکنون دارد، قرار نیست فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی مناسبی داشته باشد، قطعا در این بخش مهم و تاثیرگذار باید به دنبال اقدام مناسب و تحول جدی و اساسی باشیم.
استاندار یزد تاکید کرد: فعالیتهای پژوهشی در بین دانشآموزان در تمام رشتهها باید در اولویت قرار گیرد و در این خصوص طرح و برنامههای مدون و مشوقهای لازم برای ایجاد انگیزه و رقابت سالم در نظر گرفته شود.
طالبی به اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت و کاربردی شدن پایان نامهها به عنوان یک موضوع مهم اشاره کرد و پیگیری آن توسط فعالان این ۲ بخش برای استفاده و خدمت به مردم و کشور را مورد تاکید قرار داد.
وی بیان داشت: پایان نامههای دانشگاهی باید بر اساس نیاز کشور به خصوص در خصوص اقتصاد و مسائل استان تهیه شود تا خروجی مناسبی برای آینده نظام و تعالی جامعه داشته باشد.
هفته پژوهش (۲۲- ۱۶ آذر ماه) با ۱۰۰ برنامه در استان در حال پیگیری است .
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۹۹- ۹۸ و در نخستین روز مهرماه، ۲۶۸ هزار و ۸۵۱ دانشآموزان از استان یزد در کلاسهای درس حاضر شدند.
این تعداد دانشآموز در ۲ هزار و ۱۰۶ واحد آموزشی و در ۱۱ هزار و هشت کلاس درس تحصیل میکنند.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها ،آبادی ها و مناطق عشایری زندگی می کنند.