بجنورد_ ایرنا_ دادستان عمومی و انقلاب اسفراین گفت: پرونده ۴ تن از مدیران استانی و شهرستانی صنعت، معدن و تجارت و حفاظت محیط زیست خراسان شمالی متهم به کم‌کاری در حوادث معدن آلبلاغ اسفراین به دادستانی استان ارجاع شده است.

محسن کریمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تشکیل پرونده برای چهار مدیر صاحب مسوولیت در خصوص حوزه معدنی آلبلاغ اسفراین اظهار داشت: بررسی این پرونده از حوزه شهرستان خارج شده و اقدامات بعدی از سوی دادستانی استان پیگیری می شود.
پس از حادثه ریزش چندین باره معدن آلبلاغ در ۱۱ آذرماه جاری و با کشته شدن چهارمین نفر در حین حفاری و برداشت غیرمجاز از این معدن، دادستان عمومی و انقلاب اسفراین با ورود به ماجرا علیه روسای ادارات حفاظت محیط زیست و صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی و اسفراین اعلام جرم کرده بود.  

وی هفته گذشته دلیل این اقدام را اجرایی نکردن مصوبات شورای تامین در باره این معدن دانسته و گفته بود: علیرغم مصوبه شورای تامین اسفراین مبنی بر ضرورت تخریب غارها و تونل های غیراصولی حفر شده در منطقه معدنی آلبلاغ که توسط برداشت کنندگان غیرمجاز ایجاد شده است، دستگاههای یاد شده به وظیفه خود در این خصوص عمل نکرده‌اند.
دادستان اسفراین با اشاره به ادامه برداشت های غیرمجاز از معدن آلبلاغ، افزوده بود: دستگاههای متولی همچون نیروی انتظامی، محیط زیست و صنعت، معدن و تجارت، کم کاری کرده و در انجام وظایف قانونی خود در خصوص حفاظت مناسب از این منطقه معدنی و جلوگیری از برداشت غیرمجاز ذخایر سرب و روی آن کوتاهی کرده اند.

کریمی با اشاره به اقدامات انجام شده برای برخورد با برداشت کنندگان غیرمجاز از سنگ های معدن آلبلاغ اسفراین با اشاره به تشکیل ۴۰۰ پرونده تخلف در این حوزه در یکسال گذشته، بر ضرورت تشدید مجازات متخلفان تاکید کرده و گفته بود: میزان مجازاتی که قانون گذار برای مجرمان این بخش تعیین کرده، چندان بازدارنده نبوده است.
با وقوع ششمین حادثه در این معدن، که دیروز - ۲۰ آذر- سبب کشته یک تن دیگر در این معدن شد شمار جانباختگان معدن آلبلاغ از ابتدای امسال تا کنون به ۵ نفر رسیده است.
برداشت غیرمجاز از این معدن سرب و روی، که در منطقه ای با همین نام واقع است، از ابتدای امسال با هجوم سودجویان به این منطقه همراه شد که با ورود شورای تامین خراسان شمالی در اواخر اردیبهشت ماه، این ناحیه از حضور سودجویان پاکسازی شد ولی اینک پس از گذشت چند ماه با حضور مجدد برخی افراد محلی و غیرمحلی، برداشت غیرمجاز از این معدن مجددا افزایش یافته است.
استفاده از شیوه های غیراصولی و رعایت نکردن موارد ایمنی در برداشت غیرمجاز سنگ سرب و روی از معدن آلبلاغ اسفراین، تاکنون منجر به وقوع شش حادثه و مرگ ۵ نفر و مصدومیت شماری افراد در این منطقه شده است.
واقع شدن این معدن در منطقه حفاظت شده زیست محیطی ساریگل، موجب شده تا سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی تا کنون در ثبت آن ناکام بماند ولی به ‌تازگی وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز مطالعات و اکتشافات اولیه بر روی این منطقه معدنی را برای ایمیدرو صادر کرده است.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی اسفراین قرار دارد.