مشهد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: تاکنون ۲۴۶ تسهیلگر در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی آموزش‌های لازم را برای توان‌ افزایی مردم در مناطق روستایی در دوره‌های ویژه این طرح فراگرفته‌اند.

علی رسولیان روز پنجشنبه در سومین دوره آموزش تسهیلگری الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی ویژه ایجاد صندوق‌های خرد مردمی و روستایی افزود: الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی با تمرکز بر تمام مناطق ۱۲ گانه استان بویژه روستاها توانسته دستاوردهای ارزشمند برای استان و کشور به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: محور اصلی اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی، بخش خصوصی و مردم هستند و مسوولان دولتی، نمایندگان مجلس و کارآفرینان‌ اضلاع این مثلث به شمار می‌روند، برای هر منطقه سه تسهیلگر معرفی می‌شود تا این افراد پس از دریافت آموزش‌های تخصصی لازم به روستاها اعزام شده و عملیات راه‌اندازی صندوق توسعه روستایی را با کمک مردم آغاز کنند.

معاون استاندار خراسان رضوی گفت: شرکت های معین اقتصادی در هر منطقه به عنوان حمایتگر تسهیلگران در راه‌اندازی صندوق های توسعه روستایی و پشتوانه‌ای برای افزایش ظرفیت این صندوق‌ها خواهند بود و بعد از ۶ ماه از راه‌اندازی صندوقی که با سرمایه‌های خرد مردم پر شده است، مدیریت آن به خود مردم واگذار می‌شود.

رسولیان افزود: نقش تسهیلگران در آموزش و توان افزایی مردم و ایجاد بستر اقتصاد مردم محور که هدف اساسی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و کلید موفقیت در برابر تحریم‌ها است، اهمیت بسیار دارد.

وی ادامه داد: در ۲ دوره گذشته برای آموزش تسهیلگران، ۱۰۰ نفر حضور داشتند و در دوره سوم ۱۴۶ نفر به جمع تسهیلگران آموزش دیده طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی افزوده شدند.

وی گفت: این دوره‌های آموزشی با کمک مدرسان قرارگاه بسیج سازندگی سپاه امام رضا (ع) که تجربیات ارزشمند در شناسایی و ایجاد شبکه‌های کسب و کار مردمی دارند، برگزار می‌شود که امید است بتوان با انتقال این تجربیات تحول شاخص های اقتصادی استان را شاهد بود.

رسولیان افزود: تاکنون در اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی با ۱۴۲معین اقتصادی در خراسان رضوی تفاهمنامه امضا شده که به تایید استاندار خراسان رضوی، ائمه جمعه و نمایندگان ارکان حاکمیت در استان و شهرستان‌ها رسیده است تا معین‌های اقتصادی در قالب گام‌های ۶ گانه این طرح با همیاری تسهیلگران نسبت به شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های هر منطقه و ایجاد فضای اعتماد و فرهنگ کار و کارآفرینی در روستاها اقدام کنند.

وی ادامه داد: فعالیت معین‌های اقتصادی بر ۲ هزار و ۴۹۰ روستا متمرکز است که در نخستین مرحله در ۵۱۰ روستا شروع به‌ کار کرده و تا پایان سال قرار است در ۴۵ روستای منتخب هیچ فرد بیکاری نباشد.

رسولیان گفت: براساس آخرین آمار اعلامی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری روستایی در خراسان رضوی با ایجاد بیش از ۹ هزار شغل در استان به ۳.۶ درصد رسیده است که گواه متقنی بر صحت راه انتخابی و اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی - فرهنگی در استان است.

اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی به ابتکار علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی از دی ماه سال گذشته در این استان آغاز شده است.