خلیل زاد آخرین بار نهم مهرماه امسال و چند روز پس از اقدام «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا برای توقف گفت وگوها با طالبان، به اسلام آباد سفر کرده بود.
وزارت امور خارجه پاکستان امروز اعلام کرد که خلیل زاد و هیات همراه با «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان دیدار و طرفین درخصوص تحولات مربوط به صلح افغانستان و اوضاع امنیت در منطقه بحث و تبادل نظر کردند.
وی همچنین قریشی را در جریان گفت وگوهای اخیر آمریکا و طالبان در سطح هیات های دو طرف برگزار شده بود، قرار داد.
نماینده ویژه آمریکا در این نشست از عملکرد پاکستان برای تسهیل در فرآیند صلح افغانستان و کمک به برقراری ثبات در این کشور قدردانی کرد.
وزیر امور خارجه پاکستان نیز گفت: پاکستان همواره بر مواضع خود مبنی بر نظامی نبودن راهکار حل مسئله افغانستان تاکید داشته و امیدوار است ازسرگیری مذاکرات صلح نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
قریشی افزود: ثبات در افغانستان برای صلح و امنیت منطقهای اجتناب ناپذیر است.
به گفته منابع خبری، دور جدید مذاکرات آمریکا با طالبان در دوحه پس از یک وقفه روز شانزدهم آذرماه جاری انجام شد.
حدود سه ماه قبل ترامپ روند مذاکرات افغانستان را متوقف کرد و پیش از نهایی شدن این توافق، دیدار با نمایندگان طالبان در آمریکا را لغو و همه تلاش های خلیل زاد را عقیم گذاشت.
آمریکا و نیروهای ناتو که در سال ۲۰۰۱ میلادی به بهانه برقراری امنیت و شکست گروه های تروریستی از جمله طالبان به افغانستان لشکرکشی کردند هم اکنون بعد از ۱۸ سال نه تنها در برقراری امنیت در افغانستان با شکست همراه شده اند بلکه نتیجه حضور طولانی مدت نیروهای آنان کشته شدن بیشتر غیرنظامیان افغان بوده است.