سید حسین اخوان علوی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته شهر قم در مصلای قدس اظهار کرد: این استان از لحاظ شرکت های دانش بنیان با برخورداری از ۷۴ شرکت دانش بنیان، در بین ۱۰ استان نخست کشور قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، شرکت های فناور زیر پوشش پارک علم و فناوری استان قم، نزدیک به ۶۵۰ میلیارد ریال فروش و بیش از یک میلیون دلار صادرات داشته اند.
وی برخورداری از طرح ایده و یا محصول و یا خدمت فناورانه، نوآورانه بودن ایده یا محصول، برخورداری از قابلیت تجاری سازی، داشتن بازار و امکان پذیری فنی را از جمله شرایط ورود به پارک علم و فناوری و مرکزهای رشد برشمرد.
اخوان افزود: تسهیلات و حمایت های مالی، شکبه سازی، خدمات پشتیبانی فنی، خدمات آموزشی و مشاوره ای، خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی و ثبت اختراع از جمله خدمات و حمایت هایی است که از این شرکت ها انجام می شود.
وی با اشاره به ویژگی ها، توانمندی ها و ظرفیت های این استان اظهار کرد: در قم ۱۰۰ هزار طلبه حوزه علمیه، بیش از ۷۰ هزار دانشجو، بیش از ۱۷۰ هزار دانش آموز، بیش از ۲۰۰ موسسه تحقیقاتی و بیش از ۳۰ مرکز آموزش عالی داریم.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم در بخش دیگر سخنان خود، از موضوع علم و فناوری به عنوان یک موضوع اصلی و راهبردی یاد کرد و گفت: پیشرفت، تعالی، قدرت و عزت ایران اسلامی در سایه دانش و فناوری اتفاق خواهد افتاد.
اخوان بر ضرورت و توجه به پارک های علم و فناوری به منظور رشد فناوری در کشور تاکید کرد و یکی از راه های اشتغال را همین پارک های علم و فناوری و تبدیل دانش به صنعت دانست.
پارک های علم و فناوری به عنوان یکی از ارکان سه گانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه و تجاری سازی فناوری های سخت و نرم و شکلگیری اقتصاد دانش بنیان هستند.
پارک علم و فناوری استان قم به عنوان نهاد سازمان حامی توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان در سطح استان، با ساختار مصوب و کارشناسان جوان؛ فعالیت خود را از ابتدای سال ۹۱ آغاز کرد. /