به گزارش رویترز، دربار سلطنتی کشور عمان اعلام کرد که سلطان قابوس پس از انجام برخی درمانها و معاینات پزشکی در بلژیک" به کشور بازگشته است.
در این خبر اشاره ای به نوع بیماری پادشاه عمان نشده است اما برخی رسانه ها اعلام کردند که وی مبتلا به سرطان روده است.
خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۱۴ به نقل از چند دیپلمات نوشت بعد از اینکه سلطان قابوس در آلمان برای درمان بیماری روده بزرگ تحت مداوا قرار گرفت، فعالیت های حکومتی خود را کم کرد.
سلطان قابوس در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که روز سهشنبه گذشته در ریاض سعودی برگزار شد، غایب بود و " فهد بن محمود آل سعید " معاون نخست وزیربه نیابت از وی در این نشست شرکت کرد.
پادشاه عمان از سال ۲۰۱۴ دست کم دوبار برای سفرهای درمانی به خارج سفر کرده است. وی هیچ فرزندی ندارد و به صورت علنی جایگزینی را برای خود انتخاب نکرده است. اما چندی پیشبه صورت مخفیانه چانشین خود را در نامه ای مهر و موم شده به شورای سلطنتی ارائه کرد.
طبق قانون اساسی عمان، پس از مرگ پادشاه شورای سلطنتی باید فرد جدیدی را در عرض سه روز انتخاب کند.
در صورت عدم توافق در این خصوص، آنگاه شورای نظامی عمان رییس دادگاه عالی و سران دو اتاق شورای سلطنتی شخص انتخاب شده توسط سلطان قابوس را معرفی خواهند کرد.
سلطان قابوس ۷۹ ساله بعد از پدرش فضای این کشور را باز و اصلاحات اقتصادی را آغاز کرد. ۲۳ ژوئیه ۱۹۷۰ (۱ مرداد ۱۳۴۹) که مردم این کشور با عنوان "یوم النهضه" از آن یاد میکنند، روز به قدرت رسیدن سلطان قابوس است.
عمان زیر نظر سلطان قابوس در سالهای اخیر نقش دیپلماتیک پر رنگی را با وساطت در میان کشورهای منطقه ایفا کرده است.