سیدعباس موسوی روز شنبه در نشست خبری در تبریز، سفر رئیس جمهوری به ژاپن را مهم دانست و اظهار کرد: هرگونه سفر خارجی که طراحی میشود، امیدواریم ثمربخش باشد زیرا اگر احساس کنیم سفری ثمر ندارد به طور قطع آن سفر طراحی نخواهد شد.
وی گسترش روابط با ژاپن را از اهداف اصلی این سفر برشمرد و گفت: ژاپن کشور مهمی در غرب آسیا است و ما مراودات زیادی با آنها داریم.
موسوی با بیان اینکه ژاپن به عنوان کشور دوستی است که با حسن نیت پیشنهاد میدهد تا منافع همه در منطقه تضمین شود، گفت: ژاپن پیشنهاداتی برای کاهش تنش در منطقه داده که از روی حسن نیت بوده و امید است در سفر ریاست جمهوری برخی اقدامات رو به جلو باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم.
توپ در زمین آمریکاست
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تبادل زندانی بین ایران و آمریکا در هفته گذشته و احتمال تداوم آن در آینده گفت: بعد از آزادی زندانی ایرانی در آمریکا، آقای ظریف پیشنهاد نقل و انتقال بهصورت بسته را در توئیت خود مطرح کردند و اکنون هم بعد از مبادله ما آماده هستیم تا همه گروگانهایی که ما در آمریکا داریم مبادله کنیم و توپ در زمین آمریکاست.
موسوی افزود: آمریکا همیشه از ترفند فشار استفاده کرده ولی این ما هستیم که باید مصونسازی در مقابل فشارها را داشته باشیم و روند وزارت امور خارجه نیز بر همین مبناست و البته به برخی کشورها اعلام کرده ایم که استقلال خود را حفظ کرده و درگیر فشار و موضوعات بیهوده نشوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد گسترش روابط با کشورهای همسایه و از جمله لغو روادید بین ایران و جمهوری آذربایجان با تاکید بر اینکه جمهوری آذربایجان یک کشور مهم در معادلات منطقهای بوده و از جمله کشورهای دوست ایران است، خاطرنشان کرد: یکی از راههای گسترش ارتباطات، کاهش موانع در سفر اتباع به دو کشور است و ما هم سعی کردیم تا از طرف خودمان این حسننیت را نشان دهیم و تاکنون با جمهوری نخجوان لغو روادید را داشتیم و مذاکرات در رابطه با اینکه این موضوع به کشورهای همسایه دیگر گسترش یابد، ادامه دارد.
موسوی در مورد آزمایش اخیر موشکی آمریکا با محکوم کردن این آزمایش موشکی گفت: از آزمایش جدید موشکی آمریکا ابراز نگرانی میکنیم و اعلام می کنیم که خروج یکجانبه آمریکا از پیمان منع موشکی آیافان باعث بیثباتی جهان خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تبریز از یک موقعیت استراتژیک برخوردار است و میتواند به عنوان قطب در مراودات با کشورهای همسایه نقشآفرینی کند، خاطرنشان کرد: دستور کارهای متعددی برای این استانهای مرزی به ویژه آذربایجان ها در نظر گرفته شده است که گسترش صادرات و واردات جزو برنامههای اصلی ما با کشورهای همسایه است و یکسری راهکارهای دوجانبه با کشورهای منطقه اتخاذ کردهایم که در حال انجام است.
وی در رابطه با انتخابات اخیر کشور انگلستان اظهار کرد: مسائل داخلی کشورها خیلی به ما ارتباط ندارد و ما مداخلهای نداریم زیرا آنها یک فرآیند با اتفاقات رخ داده شده داشتند که تصمیم گرفتند انتخابات صورت گیرد و در نهایت حزب محافظه کار پیروز شد و امیدواریم انگلستان به حداقل تعهدات خود در قبال با ایران در قالب برجام عمل کند.
موسوی افزود: بعد از اینکه ترامپ سر کار آمد، امریکا از بسیاری معاهدات بین المللی خارج شد و بهگونهای رفتار کرد که گویا انقلاب اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به نتایج انتخابات اخیر در انگلستان و با بیان اینکه این امر مسئله داخلی بوده و ما مداخله نمی کنیم، ادامه داد: امیدواریم دولت انگلیس با توجه به شرایطی که دارد همراه با اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین بر تعهدات خود پایبند بماند و اقدامات عملی برای بازگشت به برجام را انجام دهد.
آماده میانجیگری در مناقشه قرهباغ هستیم
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اشاره به تنش میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر قره باغ اظهار کرد: مواضع ایران در خصوص قرهباغ مشخص است و ما آماده تعامل و همکاری با جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای حل مسالمتآمیز اختلافات هستیم.
وی گفت: ما در چارچوب قوانین بین المللی و قطعنامه های موجود بارها اعلام موضع کرده ایم و همواره آمادگی خود را برای کاهش تنش بین دو کشور به دو طرف یاداور شده ایم.
موسوی همچنین در مورد مسایل زیست محیطی از جمله آلودگی رود ارس از طرف ارمنستان گفت: موضوع زیست محیطی رودخانه ارس از اهمیت ویژهای برای ما برخوردار است و وزارت امور خارجه پیگیر آلودگی رودخانه ارس بوده و نتیجه به افکار عمومی اعلام خواهد شد.
وی در مورد ادعای ایالات متحده امریکا مبنی بر عدم تحریم دارو و غذا برای ایران خاطرنشان کرد: این ادعا که دارو و غذا جزو موارد تحریمی آمریکا نیست، کذب است و تحریمهای آمریکا مصداق بارز جنایت علیه بشریت و تروریسم اقتصادی است.